De vier gemeenten maken deel uit van de politiezone Regio Rhode en Schelde. Het nieuwe GAS-reglement was volgens tegenstanders gericht tegen spelende kinderen, omdat het verboden werd "op de openbare plaatsten en de voor het publiek toegankelijke privéterreinen, enig spel te spelen dat of enige activiteit te beoefenen die de voorbijgangers zou kunnen hinderen".

De Groen-fractieleiders uit de vier gemeenten van de politiezone hadden de schorsing van het agendapunt gevraagd aan Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers. "Het agendapunt zal aangepast worden, zodat de gouverneur waarschijnlijk geen beslissing meer moet nemen. In maart zal de aangepaste tekst ter goedkeuring worden voorgelegd op de vier gemeenteraden. We zijn heel tevreden dat we samen met de jeugd onze slag hebben thuis gehaald", zegt zegt de Merelbeekse Groen-fractieleider Stefaan Van Hecke.

De politiezone Regio Rhode en Schelde bevestigt de geplande wijziging in een persbericht. "Het politiecollege heeft zich aangesloten bij het advies van de Politiezone Regio Rhode & Schelde om de tekst van de verordening aan te passen met betrekking tot de desbetreffende bepaling rond spelende kinderen (..) Deze en eventuele andere aanpassingen aan de verordening worden momenteel uitgewerkt in een ad hoc werkgroep, opgericht in de schoot van de politiezone. De werkgroep bestaat uit vier gemeentesecretarissen, de bemiddelingsambtenaar en een delegatie van de politie teneinde de algemene politieverordening globaal te evalueren."

De aangepaste tekst zal tijdens de afzonderlijke gemeenteraden in de loop van de maand maart ter goedkeuring voorgelegd worden. "De aanpassingen van de algemene politieverordening naar aanleiding van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties zal in een tweede fase gebeuren en in nauw overleg met de diensten van het Parket Gent. Inmiddels zijn de vier gemeentebesturen van deze planning in kennis gesteld teneinde alle nodige voorbereidingen te kunnen nemen", meldt de lokale polite Regio Rhode en Schelde.(Belga/TE)

De vier gemeenten maken deel uit van de politiezone Regio Rhode en Schelde. Het nieuwe GAS-reglement was volgens tegenstanders gericht tegen spelende kinderen, omdat het verboden werd "op de openbare plaatsten en de voor het publiek toegankelijke privéterreinen, enig spel te spelen dat of enige activiteit te beoefenen die de voorbijgangers zou kunnen hinderen". De Groen-fractieleiders uit de vier gemeenten van de politiezone hadden de schorsing van het agendapunt gevraagd aan Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers. "Het agendapunt zal aangepast worden, zodat de gouverneur waarschijnlijk geen beslissing meer moet nemen. In maart zal de aangepaste tekst ter goedkeuring worden voorgelegd op de vier gemeenteraden. We zijn heel tevreden dat we samen met de jeugd onze slag hebben thuis gehaald", zegt zegt de Merelbeekse Groen-fractieleider Stefaan Van Hecke. De politiezone Regio Rhode en Schelde bevestigt de geplande wijziging in een persbericht. "Het politiecollege heeft zich aangesloten bij het advies van de Politiezone Regio Rhode & Schelde om de tekst van de verordening aan te passen met betrekking tot de desbetreffende bepaling rond spelende kinderen (..) Deze en eventuele andere aanpassingen aan de verordening worden momenteel uitgewerkt in een ad hoc werkgroep, opgericht in de schoot van de politiezone. De werkgroep bestaat uit vier gemeentesecretarissen, de bemiddelingsambtenaar en een delegatie van de politie teneinde de algemene politieverordening globaal te evalueren." De aangepaste tekst zal tijdens de afzonderlijke gemeenteraden in de loop van de maand maart ter goedkeuring voorgelegd worden. "De aanpassingen van de algemene politieverordening naar aanleiding van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties zal in een tweede fase gebeuren en in nauw overleg met de diensten van het Parket Gent. Inmiddels zijn de vier gemeentebesturen van deze planning in kennis gesteld teneinde alle nodige voorbereidingen te kunnen nemen", meldt de lokale polite Regio Rhode en Schelde.(Belga/TE)