Rekening houdend met de stijging van de gasprijs met 20 procent verwachten we dat de gasfactuur deze maand ongeveer 50 procent hoger zal zijn dan die van maart 2012. Dat zegt professor Johan Albrecht, energiespecialist van de UGent, in Het Nieuwsblad.

Aan particuliere klanten werd al 38 procent meer gas geleverd dan in maart vorig jaar. En dan is de venijnige winterprik van afgelopen weekend daarin nog niet berekend. Fluxys tekende zaterdag een gasverbruik op van 766 gigawattuur (GWh), bijna het dubbele van vorig jaar (428 GWh). Voor zondag werd een verbruik van 711 GWh verwacht.

Wie met stookolie verwarmt, kreeg de rekening al gepresenteerd. Honderden particulieren moesten de afgelopen weken extra mazout inslaan. (Belga/EE)

Rekening houdend met de stijging van de gasprijs met 20 procent verwachten we dat de gasfactuur deze maand ongeveer 50 procent hoger zal zijn dan die van maart 2012. Dat zegt professor Johan Albrecht, energiespecialist van de UGent, in Het Nieuwsblad. Aan particuliere klanten werd al 38 procent meer gas geleverd dan in maart vorig jaar. En dan is de venijnige winterprik van afgelopen weekend daarin nog niet berekend. Fluxys tekende zaterdag een gasverbruik op van 766 gigawattuur (GWh), bijna het dubbele van vorig jaar (428 GWh). Voor zondag werd een verbruik van 711 GWh verwacht. Wie met stookolie verwarmt, kreeg de rekening al gepresenteerd. Honderden particulieren moesten de afgelopen weken extra mazout inslaan. (Belga/EE)