Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

De zogenaamde "sanctionerende ambtenaar" - die aan het hoofd van de gemeentelijke GAS-ambtenaren staat - moet die cursus hebben gevolgd. De provinciale opleidingsscholen zijn er echter mee gestopt omdat er onvoldoende kandidaten op afkwamen om de cursus tegen kostprijs te kunnen organiseren.

Vervanging

Gemeenten die net een sanctionerende ambtenaar hebben aangenomen, of dat van plan zijn, zitten met een probleem omdat ze die ambtenaar niet op deze verplichte cursus kunnen sturen, aldus de kranten. Ook gemeenten die nu al GAS-boetes uitschrijven, maar waar de speciaal opgeleide sanctionerende ambtenaar vertrekt en er vervanging nodig is, kunnen in de problemen komen.

Onder andere de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten eist een snelle oplossing. Bij Binnenlandse Zaken is men nog maar pas op de hoogte van het probleem.

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten van Mediahuis.De zogenaamde "sanctionerende ambtenaar" - die aan het hoofd van de gemeentelijke GAS-ambtenaren staat - moet die cursus hebben gevolgd. De provinciale opleidingsscholen zijn er echter mee gestopt omdat er onvoldoende kandidaten op afkwamen om de cursus tegen kostprijs te kunnen organiseren. Gemeenten die net een sanctionerende ambtenaar hebben aangenomen, of dat van plan zijn, zitten met een probleem omdat ze die ambtenaar niet op deze verplichte cursus kunnen sturen, aldus de kranten. Ook gemeenten die nu al GAS-boetes uitschrijven, maar waar de speciaal opgeleide sanctionerende ambtenaar vertrekt en er vervanging nodig is, kunnen in de problemen komen. Onder andere de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten eist een snelle oplossing. Bij Binnenlandse Zaken is men nog maar pas op de hoogte van het probleem.(Belga/RR)