Bernard Clerfayt (FDF), de burgemeester van Schaarbeek, heeft een nieuwe GAS-boete in het leven geroepen. Ouders die hun kind, jonger dan twaalf jaar, achterlaten in de wagen, kunnen daarvoor sinds kort een GAS-boete krijgen. Dat schrijft De Standaard.

In 2012 vergat een Belgische militair 's ochtends zijn dochtertje naar de crèche te brengen. De baby zat gedurende acht uur vast in een oververhitte wagen met getinte ruiten. Toen de vader terugkeerde na zijn dagtaak, was het kind overleden als gevolg van uitdroging.

"Als reactie op dit incident vroeg de gemeente een nieuwe GAS-boete in te voeren", verduidelijkt Clerfayt. De burgemeester benadrukt dat het reglement moet worden toepast met "gezond verstand." "Iemand die snel de bakker binnengaat en zijn kind enkele minuten in de wagen achterlaat, moet niet direct vrezen voor een boete", klinkt het. (AVE)

Bernard Clerfayt (FDF), de burgemeester van Schaarbeek, heeft een nieuwe GAS-boete in het leven geroepen. Ouders die hun kind, jonger dan twaalf jaar, achterlaten in de wagen, kunnen daarvoor sinds kort een GAS-boete krijgen. Dat schrijft De Standaard. In 2012 vergat een Belgische militair 's ochtends zijn dochtertje naar de crèche te brengen. De baby zat gedurende acht uur vast in een oververhitte wagen met getinte ruiten. Toen de vader terugkeerde na zijn dagtaak, was het kind overleden als gevolg van uitdroging. "Als reactie op dit incident vroeg de gemeente een nieuwe GAS-boete in te voeren", verduidelijkt Clerfayt. De burgemeester benadrukt dat het reglement moet worden toepast met "gezond verstand." "Iemand die snel de bakker binnengaat en zijn kind enkele minuten in de wagen achterlaat, moet niet direct vrezen voor een boete", klinkt het. (AVE)