"Het is verboden huishoudelijk afval te deponeren in straatvuilbakjes", aldus het proces-verbaal dat Patricia Baum in de bus kreeg, schrijft Het Laatste Nieuws. "Er mag uitsluitend afval in van ter plekke geconsumeerde producten."

De GAS-ambtenaar was volgens de krant van mening dat hij een sluikstorter op het spoor was, aangezien de vuilnisbak op zo'n 165 meter van haar huis staat. Bovendien "blijkt dat het gezin uit twee personen bestaat en onregelmatig en weinig afval meegeeft met de gemeentelijke afvalophaling", redeneerde de ambtenaar.

Pure Kafka

"In wat voor een totalitair regime leven wij?", reageert de vrouw. "Omdat mijn dochter en ik weinig afval produceren en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk proveren te houden, zijn we sluikstorters? Dit is pure Kafka. Big Brother."

Gemeentelijk juriste Ann Heylen verduidelijkt dat de vuilnisbakken regelmatig gecontroleerd worden om sluikstorten tegen te gaan. "Als wij identiteitsgegevens vinden, maken we daar standaard een dossier voor op. Dat wil niet zeggen dat mevrouw ook effectief een boete zal krijgen. Als wij een vergissing hebben begaan, verdwijnt de zaak."

Niet komen huilen

'Dader' Baum spreekt ook van een inbreuk op haar privacy, maar volgens Leuvens professor Sociale Wetenschappen Frankie Schram is afval doorzoeken door wie het ophaalt perfect legaal. "Deze mevrouw moet niet komen huilen, want ze heeft zelf haar gegevens te grabbel gegooid in een publieke vuilnisbak", argumenteert hij. (Belga/TV)

"Het is verboden huishoudelijk afval te deponeren in straatvuilbakjes", aldus het proces-verbaal dat Patricia Baum in de bus kreeg, schrijft Het Laatste Nieuws. "Er mag uitsluitend afval in van ter plekke geconsumeerde producten."De GAS-ambtenaar was volgens de krant van mening dat hij een sluikstorter op het spoor was, aangezien de vuilnisbak op zo'n 165 meter van haar huis staat. Bovendien "blijkt dat het gezin uit twee personen bestaat en onregelmatig en weinig afval meegeeft met de gemeentelijke afvalophaling", redeneerde de ambtenaar. "In wat voor een totalitair regime leven wij?", reageert de vrouw. "Omdat mijn dochter en ik weinig afval produceren en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk proveren te houden, zijn we sluikstorters? Dit is pure Kafka. Big Brother."Gemeentelijk juriste Ann Heylen verduidelijkt dat de vuilnisbakken regelmatig gecontroleerd worden om sluikstorten tegen te gaan. "Als wij identiteitsgegevens vinden, maken we daar standaard een dossier voor op. Dat wil niet zeggen dat mevrouw ook effectief een boete zal krijgen. Als wij een vergissing hebben begaan, verdwijnt de zaak."'Dader' Baum spreekt ook van een inbreuk op haar privacy, maar volgens Leuvens professor Sociale Wetenschappen Frankie Schram is afval doorzoeken door wie het ophaalt perfect legaal. "Deze mevrouw moet niet komen huilen, want ze heeft zelf haar gegevens te grabbel gegooid in een publieke vuilnisbak", argumenteert hij. (Belga/TV)