Het was reeds bekend dat Marcel Habran vrij zou komen met een enkelband. De strafuitvoeringsrechtbank van Brussel had dinsdag een gunstig advies gegeven. Zijn vrijlating was voorzien voor woensdag, maar de 82-jarige gangster moest wachten tot hij donderdag een enkelband kreeg aangemeten

'Het enige wat jullie moeten weten is dat ik nog altijd onschuldig ben', liet Habran verstaan aan de journalisten die hem stonden op te wachten aan de gevangenismuren in Nijvel. Op de vraag wat Habran nu zal doen, antwoordde de tachtiger dat hij '10 kilometer gaat lopen'.

Veroordeeld

Habran werd in 2009 veroordeeld tot 15 jaar cel veroordeeld. Hij werd schuldig bevonden aan een overval op een geldtransport in Borgworm op 12 januari 1998 en aan leiderschap van een criminele organisatie, maar voor die tenlastelegging werd hij vrijgesproken. Er loopt nog altijd een procedure van Habran bij het Europese Hof van Straatsburg. (Belga)

Het was reeds bekend dat Marcel Habran vrij zou komen met een enkelband. De strafuitvoeringsrechtbank van Brussel had dinsdag een gunstig advies gegeven. Zijn vrijlating was voorzien voor woensdag, maar de 82-jarige gangster moest wachten tot hij donderdag een enkelband kreeg aangemeten'Het enige wat jullie moeten weten is dat ik nog altijd onschuldig ben', liet Habran verstaan aan de journalisten die hem stonden op te wachten aan de gevangenismuren in Nijvel. Op de vraag wat Habran nu zal doen, antwoordde de tachtiger dat hij '10 kilometer gaat lopen'. Habran werd in 2009 veroordeeld tot 15 jaar cel veroordeeld. Hij werd schuldig bevonden aan een overval op een geldtransport in Borgworm op 12 januari 1998 en aan leiderschap van een criminele organisatie, maar voor die tenlastelegging werd hij vrijgesproken. Er loopt nog altijd een procedure van Habran bij het Europese Hof van Straatsburg. (Belga)