Tijdens een achtervolging heeft de federale politie maandagmorgen een verdachte doodgeschoten. De E19 ter hoogte van Woutersbrakel en de Brusselse buitenring werden een tijd afgesloten voor het verkeer.

Twee voertuigen met speciale eenheden van de federale politie achtervolgden een Audi met twee inzittenden die werden opgespoord door de politie.

De wagen werd klemgereden op het viaduct van Woutersbrakel, waar de E19 en de Brusselse buitenring elkaar kruisen.

Op een bepaald moment vuurde een agent die zich bedreigd voelde naar de bestuurder van het voertuig. De man overleed daarbij.

Zijn passagier trachtte aan de agenten te ontkomen door van het viaduct te springen. Hij werd zwaargewond naar het Erasmusziekenhuis overgebracht. Volgens het parket van Nijvel werd er voor zijn leven gevreesd.

Grootbanditisme

De interventie van de speciale politie-eenheid kaderde in een lopend Brussels onderzoek naar feiten van groot banditisme, met name een reeks gewapende overvallen.

Volgens de directeur van de federale gerechtelijke politie van Nijvel lijkt het erop dat de agenten van de speciale politie-eenheid correct hebben gehandeld bij hun optreden en de regels strikt hebben toegepast.

Toch is een onderzoek wegens doodslag en slagen en verwondingen geopend.

Tijdens een achtervolging heeft de federale politie maandagmorgen een verdachte doodgeschoten. De E19 ter hoogte van Woutersbrakel en de Brusselse buitenring werden een tijd afgesloten voor het verkeer.Twee voertuigen met speciale eenheden van de federale politie achtervolgden een Audi met twee inzittenden die werden opgespoord door de politie.De wagen werd klemgereden op het viaduct van Woutersbrakel, waar de E19 en de Brusselse buitenring elkaar kruisen. Op een bepaald moment vuurde een agent die zich bedreigd voelde naar de bestuurder van het voertuig. De man overleed daarbij.Zijn passagier trachtte aan de agenten te ontkomen door van het viaduct te springen. Hij werd zwaargewond naar het Erasmusziekenhuis overgebracht. Volgens het parket van Nijvel werd er voor zijn leven gevreesd.GrootbanditismeDe interventie van de speciale politie-eenheid kaderde in een lopend Brussels onderzoek naar feiten van groot banditisme, met name een reeks gewapende overvallen.Volgens de directeur van de federale gerechtelijke politie van Nijvel lijkt het erop dat de agenten van de speciale politie-eenheid correct hebben gehandeld bij hun optreden en de regels strikt hebben toegepast.Toch is een onderzoek wegens doodslag en slagen en verwondingen geopend.