Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel ondernemerschap 2014 overhandigd aan gameontwikkelaar Swen Vincke. Volgens de jury neemt Swen Vincke een inspirerende rol binnen de Vlaamse gamesector op, als onderdeel van het brede culturele creatieve veld. De uitreiking vond plaats tijdens het Colloquium van het Bilzen Fonds voor Cultuurmanagement van Universiteit Antwerpen, met als titel 'Leiderschap in de culturele sector. Over het managen van creativiteit.'.

Swen Vincke is een creatief, alert en overtuigend cultureel ondernemer. Hij is CEO van de kleine creatieve onderneming Larian, die succesvol is in een internationale hyper-competitieve omgeving en Vlaanderen qua gaming internationaal op de kaart zet. Swen Vincke zet zijn symbolisch kapitaal goed in en vond bondgenoten zowel bij klassieke investeerders als in de eigen gaming community, zonder concessies te doen aan zijn visie. Hij verzamelde bijna één miljoen dollar voor het crowdfundingplatform Kickstarter, in co-creatie met zijn community.

PC Game of the Year

2014 was beslist een topjaar voor Swen Vincke. De game 'Divinity: Original Sin' werd een internationale hit. Na de release was het ongeveer een maand lang de meest gedownloade game op Steam, het grootste online distributieplatform voor games. In twee maanden tijd ging de game al meer dan een half miljoen keer over de toonbank. 'Divinity' is door Gamespot uitgeroepen tot de PC Game of the Year en gespecialiseerde gamemagazines (zoals PC Gamer) brachten 'Divinity' onder in de top van de beste role-playing games aller tijden.

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz: "Swen Vincke heeft aangetoond dat Vlaamse ontwikkelaars van games het potentieel hebben om internationaal succes te boeken. Zijn succesverhaal Larian zal voor een positieve dynamiek zorgen binnen de Vlaamse gamesector." (TE)

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel ondernemerschap 2014 overhandigd aan gameontwikkelaar Swen Vincke. Volgens de jury neemt Swen Vincke een inspirerende rol binnen de Vlaamse gamesector op, als onderdeel van het brede culturele creatieve veld. De uitreiking vond plaats tijdens het Colloquium van het Bilzen Fonds voor Cultuurmanagement van Universiteit Antwerpen, met als titel 'Leiderschap in de culturele sector. Over het managen van creativiteit.'. Swen Vincke is een creatief, alert en overtuigend cultureel ondernemer. Hij is CEO van de kleine creatieve onderneming Larian, die succesvol is in een internationale hyper-competitieve omgeving en Vlaanderen qua gaming internationaal op de kaart zet. Swen Vincke zet zijn symbolisch kapitaal goed in en vond bondgenoten zowel bij klassieke investeerders als in de eigen gaming community, zonder concessies te doen aan zijn visie. Hij verzamelde bijna één miljoen dollar voor het crowdfundingplatform Kickstarter, in co-creatie met zijn community.2014 was beslist een topjaar voor Swen Vincke. De game 'Divinity: Original Sin' werd een internationale hit. Na de release was het ongeveer een maand lang de meest gedownloade game op Steam, het grootste online distributieplatform voor games. In twee maanden tijd ging de game al meer dan een half miljoen keer over de toonbank. 'Divinity' is door Gamespot uitgeroepen tot de PC Game of the Year en gespecialiseerde gamemagazines (zoals PC Gamer) brachten 'Divinity' onder in de top van de beste role-playing games aller tijden.Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz: "Swen Vincke heeft aangetoond dat Vlaamse ontwikkelaars van games het potentieel hebben om internationaal succes te boeken. Zijn succesverhaal Larian zal voor een positieve dynamiek zorgen binnen de Vlaamse gamesector." (TE)