Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van een parlementaire vraag.

Eind mei raakte bekend dat de 7.000 Belgen met een gepersonaliseerde nummerplaat haast ongrijpbaar zijn voor de Vlaamse camera's bij trajectcontroles, omdat die alternatieve lettercombinaties niet registreren. Omdat een aanpassing van de software van die camera's niet zomaar gepiept is, vroeg Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) aan zijn federale collega Jacqueline Galant om tijdelijk te stoppen met het uitreiken van die platen.

'Daar wordt aan gewerkt'

Via een parlementaire vraag van SP.A'ers Joris Vandenbroucke en Karin Temmerman raakt nu bekend dat Galant niet van plan is daarop in te gaan. "Het klopt niet dat er sprake is van algemene straffeloosheid", aldus Galant. "De oplossing ligt in een aanpassing van de software van de camera's. Dat is een Vlaams probleem en dus moet Vlaanderen het zelf oplossen."

Weyts is niet blij: "Ik mag toch hopen dat verkeersveiligheid in Vlaanderen ook een federale bezorgdheid is." Een oplossing heeft hij zelf nog altijd niet. "Daar wordt aan gewerkt", zegt hij daaromtrent aan Het Laatste Nieuws.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van een parlementaire vraag.Eind mei raakte bekend dat de 7.000 Belgen met een gepersonaliseerde nummerplaat haast ongrijpbaar zijn voor de Vlaamse camera's bij trajectcontroles, omdat die alternatieve lettercombinaties niet registreren. Omdat een aanpassing van de software van die camera's niet zomaar gepiept is, vroeg Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) aan zijn federale collega Jacqueline Galant om tijdelijk te stoppen met het uitreiken van die platen. Via een parlementaire vraag van SP.A'ers Joris Vandenbroucke en Karin Temmerman raakt nu bekend dat Galant niet van plan is daarop in te gaan. "Het klopt niet dat er sprake is van algemene straffeloosheid", aldus Galant. "De oplossing ligt in een aanpassing van de software van de camera's. Dat is een Vlaams probleem en dus moet Vlaanderen het zelf oplossen." Weyts is niet blij: "Ik mag toch hopen dat verkeersveiligheid in Vlaanderen ook een federale bezorgdheid is." Een oplossing heeft hij zelf nog altijd niet. "Daar wordt aan gewerkt", zegt hij daaromtrent aan Het Laatste Nieuws.(Belga/RR)