De Nederlanse Spoorwegen (NS) willen de Fyra tijdens de testritten onderwerpen aan een hele reeks opzettelijke storingen. Zo wil de Nederlandse tegenhanger van de NMBS te weten komen of alle eerdere problemen verholpen zijn, en of er mogelijk nieuwe mankementen zijn opgedoken. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS.

Of de Fyra opnieuw snel in roulatie zal komen, is erg twijfelachtig. De NS heeft een extern bureau, het Britse adviesbureau Mott MacDonald gevraagd om de problemen met de snelheidstrein tussen Brussel en Amsterdam onafhankelijk te beoordelen. Bovendien maakte de NMBS eerder bekend dat er zeker tot in juni geen Fyra's meer zouden rijden.

Fel geplaagde trein

De fel geplaagde trein werd in januari van de sporen gehaald, nadat hevig vriesweer voor technische mankementen aan het treinstel zorgde. De NS en NMBS besloten dat het, omwille van de veiligheid van de reizigers, beter was om de trein even aan de kant te zetten en langdurige technische onderzoeken te laten uitvoeren.

Een IC-trein tussen Brussel en Den Haag die acht maal per dag uitrijdt moet de reizigers tussen Nederland en België voorlopig even uit de nood helpen. (EA)

De Nederlanse Spoorwegen (NS) willen de Fyra tijdens de testritten onderwerpen aan een hele reeks opzettelijke storingen. Zo wil de Nederlandse tegenhanger van de NMBS te weten komen of alle eerdere problemen verholpen zijn, en of er mogelijk nieuwe mankementen zijn opgedoken. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS. Of de Fyra opnieuw snel in roulatie zal komen, is erg twijfelachtig. De NS heeft een extern bureau, het Britse adviesbureau Mott MacDonald gevraagd om de problemen met de snelheidstrein tussen Brussel en Amsterdam onafhankelijk te beoordelen. Bovendien maakte de NMBS eerder bekend dat er zeker tot in juni geen Fyra's meer zouden rijden. Fel geplaagde trein De fel geplaagde trein werd in januari van de sporen gehaald, nadat hevig vriesweer voor technische mankementen aan het treinstel zorgde. De NS en NMBS besloten dat het, omwille van de veiligheid van de reizigers, beter was om de trein even aan de kant te zetten en langdurige technische onderzoeken te laten uitvoeren. Een IC-trein tussen Brussel en Den Haag die acht maal per dag uitrijdt moet de reizigers tussen Nederland en België voorlopig even uit de nood helpen. (EA)