Wat is voor u de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De inzet van de districtsraadsverkiezingen in Berchem is welk soort leefomgeving we willen. Een leefomgeving waar de auto koning is of één waar bewoners, fietsers en voetgangers het voor het zeggen hebben. We moeten radicaal kiezen om van onze Berchemse wijken geen sluipwijken te maken die 's morgens en 's avonds vol verkeer zitten, maar wel aangename woonwijken met goede fiets- en wandelmogelijkheden.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

De verliezers zullen ongetwijfeld de traditionele partijen zijn. Zij zien hun achterban steeds dalen en dat zal zich nu ook op lokaal niveau doorzetten. En verder, het Vlaams Belang schopt nu wild om zich heen. Zij voelen ongetwijfeld dat ook zij gaan verliezen.

Wat is van belang in uw gemeente?

Mobiliteit is een belangrijk speerpunt in Antwerpen. Kiezen we voor een duurzame leefbare stad, met een overkapte ring of blijven we de riool van Vlaanderen? Verder blijft het leven in een grote stad een uitdaging: een steeds divers wordende groep mensen een plek geven in die groeiende stad. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is voor u de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?De inzet van de districtsraadsverkiezingen in Berchem is welk soort leefomgeving we willen. Een leefomgeving waar de auto koning is of één waar bewoners, fietsers en voetgangers het voor het zeggen hebben. We moeten radicaal kiezen om van onze Berchemse wijken geen sluipwijken te maken die 's morgens en 's avonds vol verkeer zitten, maar wel aangename woonwijken met goede fiets- en wandelmogelijkheden. Wie worden de winnaars, wie de verliezers?De verliezers zullen ongetwijfeld de traditionele partijen zijn. Zij zien hun achterban steeds dalen en dat zal zich nu ook op lokaal niveau doorzetten. En verder, het Vlaams Belang schopt nu wild om zich heen. Zij voelen ongetwijfeld dat ook zij gaan verliezen. Wat is van belang in uw gemeente?Mobiliteit is een belangrijk speerpunt in Antwerpen. Kiezen we voor een duurzame leefbare stad, met een overkapte ring of blijven we de riool van Vlaanderen? Verder blijft het leven in een grote stad een uitdaging: een steeds divers wordende groep mensen een plek geven in die groeiende stad. (SD)