Dat zegt boegbeeld Freddy Willockx zaterdag in een gesprek met De Morgen. In het najaar houdt de sp.a voorzittersverkiezingen en Gennez is niet van plan om zich opnieuw kandidaat te stellen.

Willockx benadrukt dat zij wat hem betreft niet moet opstappen. Maar als er een voorzitterswissel komt, dan volstaat die volgens hem niet om de sp.a een scherper profiel te geven.

"Misschien is er na de opeenvolgende verkiezingsnederlagen een schokeffect nodig. Als er een voorzitterswissel komt, moeten we helemaal tabula rasa te maken. Dan moeten alle Vlaamse ministers hun mandaat ter beschikking stellen. Net als de fractieleiders in de parlementen."

Frank Vandenbroucke en Johan Vande Lanotte

De ex-burgemeester benadrukt dat zijn pleidooi geen kritiek is op de Vlaamse ministers. "We moeten onze kopstukken optimaal inzetten." Willockx noemt onder anderen Frank Vandenbroucke en Johan Vande Lanotte. Ook Gennez zelf moet volgens hem kandidaat-minister zijn.

Willockx is volgens De Morgen de eerste sp.a'er die deze piste openlijk durft te lanceren, maar binnen de partij zijn er nog voorstanders om minstens in de Vlaamse regering herschikkingen door te voeren. Er is kritiek op viceminister-president Ingrid Lieten, die de sp.a onvoldoende uit de verf zou laten komen.

Als mogelijke opvolger voor Caroline Gennez denkt Willockx aan Bruno Tobback, Vlaams fractieleider John Crombez en aan Vlaams minister Freya Van den Bossche. "We moeten wel een consensuskandidaat aanduiden." (Belga)

Dat zegt boegbeeld Freddy Willockx zaterdag in een gesprek met De Morgen. In het najaar houdt de sp.a voorzittersverkiezingen en Gennez is niet van plan om zich opnieuw kandidaat te stellen. Willockx benadrukt dat zij wat hem betreft niet moet opstappen. Maar als er een voorzitterswissel komt, dan volstaat die volgens hem niet om de sp.a een scherper profiel te geven. "Misschien is er na de opeenvolgende verkiezingsnederlagen een schokeffect nodig. Als er een voorzitterswissel komt, moeten we helemaal tabula rasa te maken. Dan moeten alle Vlaamse ministers hun mandaat ter beschikking stellen. Net als de fractieleiders in de parlementen." Frank Vandenbroucke en Johan Vande Lanotte De ex-burgemeester benadrukt dat zijn pleidooi geen kritiek is op de Vlaamse ministers. "We moeten onze kopstukken optimaal inzetten." Willockx noemt onder anderen Frank Vandenbroucke en Johan Vande Lanotte. Ook Gennez zelf moet volgens hem kandidaat-minister zijn. Willockx is volgens De Morgen de eerste sp.a'er die deze piste openlijk durft te lanceren, maar binnen de partij zijn er nog voorstanders om minstens in de Vlaamse regering herschikkingen door te voeren. Er is kritiek op viceminister-president Ingrid Lieten, die de sp.a onvoldoende uit de verf zou laten komen. Als mogelijke opvolger voor Caroline Gennez denkt Willockx aan Bruno Tobback, Vlaams fractieleider John Crombez en aan Vlaams minister Freya Van den Bossche. "We moeten wel een consensuskandidaat aanduiden." (Belga)