De vraag van Freddy Horion om voorwaardelijk vrij te komen is afgewezen door het college van deskundigen van de Brugse strafuitvoeringsbank.

Eerder deze week raakte bekend dat het college de vrijlating van Horion niet opportuun acht omwille van de grote media-aandacht die dit met zich zou meebrengen. "De psychiaters zien de onvermijdelijke media-aandacht als een contra-indicatie. Ze vragen zich af in hoeverre de samenleving, met de media zoals ze vandaag functioneren, wel leefbaar kan zijn voor een man als Freddy Horion. Ze vragen zich af hoe zijn reactie zou zijn en maken zich zorgen", zegt de advocaat van Horion, Vincent Vereecke.

Freddy Horion werd in 1980 veroordeeld voor een vijfvoudige moord. Hij zit meer dan 30 jaar in de cel. Geen enkele andere gedetineerde zit zolang opgesloten. (Belga/EE)

De vraag van Freddy Horion om voorwaardelijk vrij te komen is afgewezen door het college van deskundigen van de Brugse strafuitvoeringsbank.Eerder deze week raakte bekend dat het college de vrijlating van Horion niet opportuun acht omwille van de grote media-aandacht die dit met zich zou meebrengen. "De psychiaters zien de onvermijdelijke media-aandacht als een contra-indicatie. Ze vragen zich af in hoeverre de samenleving, met de media zoals ze vandaag functioneren, wel leefbaar kan zijn voor een man als Freddy Horion. Ze vragen zich af hoe zijn reactie zou zijn en maken zich zorgen", zegt de advocaat van Horion, Vincent Vereecke. Freddy Horion werd in 1980 veroordeeld voor een vijfvoudige moord. Hij zit meer dan 30 jaar in de cel. Geen enkele andere gedetineerde zit zolang opgesloten. (Belga/EE)