Ook al voldoet Freddy Horion aan alle wettelijke voorwaarden, toch acht een college van psychiaters zijn vrijlating niet aangewezen. Ze vrezen voor de reactie van Horion op de grote media-aandacht die hij zou krijgen bij zijn vrijlating. Dat schrijft De Morgen.

Gevangene van de media

"Ik ben nu officieel, letterlijk, een gevangene van de media", zegt Horion zelf. Horion werd in 1980 ter dood veroordeeld voor een zesvoudige moord. Dat werd nadien omgezet in levenslang. Horion verscheen vorige week donderdag voor de strafuitvoeringsrechtbank in Brugge die zich boog over een nieuw verzoek tot vervroegde vrijlating.

In een telefoongesprek met De Morgen vertelt Horion dat hij aan alle voorwaarden voldeed - hij had een job en een flat gevonden - maar dat een college van psychiatrische experts vreest voor zijn mogelijke reactie op een klopjacht van de media die uit zijn op foto's.

Staatsvijand nummer 1

Horion, die begin jaren 80 in België staatsvijand nummer 1 was, zit meer dan 30 jaar in de cel. Geen enkele andere gedetineerde wordt zolang vastgehouden. Hij deed een hele reeks verzoeken om vervroegde vrijlating. Zijn advocaat vreest dat hij ook dit keer op een njet zal stuiten.

"De psychiaters zien de onvermijdelijke media-aandacht als een contra-indicatie. Ze vragen zich af in hoeverre de samenleving, met de media zoals ze vandaag functioneren, wel leefbaar kan zijn voor een man als Freddy Horion. Ze vragen zich af hoe zijn reactie zou zijn en maken zich zorgen", zegt de advocaat van Horion, Vincent Vereecke.

De rechtbank neemt op 11 mei een beslissing. (Belga/EE)

Ook al voldoet Freddy Horion aan alle wettelijke voorwaarden, toch acht een college van psychiaters zijn vrijlating niet aangewezen. Ze vrezen voor de reactie van Horion op de grote media-aandacht die hij zou krijgen bij zijn vrijlating. Dat schrijft De Morgen.Gevangene van de media "Ik ben nu officieel, letterlijk, een gevangene van de media", zegt Horion zelf. Horion werd in 1980 ter dood veroordeeld voor een zesvoudige moord. Dat werd nadien omgezet in levenslang. Horion verscheen vorige week donderdag voor de strafuitvoeringsrechtbank in Brugge die zich boog over een nieuw verzoek tot vervroegde vrijlating. In een telefoongesprek met De Morgen vertelt Horion dat hij aan alle voorwaarden voldeed - hij had een job en een flat gevonden - maar dat een college van psychiatrische experts vreest voor zijn mogelijke reactie op een klopjacht van de media die uit zijn op foto's.Staatsvijand nummer 1 Horion, die begin jaren 80 in België staatsvijand nummer 1 was, zit meer dan 30 jaar in de cel. Geen enkele andere gedetineerde wordt zolang vastgehouden. Hij deed een hele reeks verzoeken om vervroegde vrijlating. Zijn advocaat vreest dat hij ook dit keer op een njet zal stuiten. "De psychiaters zien de onvermijdelijke media-aandacht als een contra-indicatie. Ze vragen zich af in hoeverre de samenleving, met de media zoals ze vandaag functioneren, wel leefbaar kan zijn voor een man als Freddy Horion. Ze vragen zich af hoe zijn reactie zou zijn en maken zich zorgen", zegt de advocaat van Horion, Vincent Vereecke. De rechtbank neemt op 11 mei een beslissing. (Belga/EE)