Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Belgische bond reageert op voorlopige eindvordering: “Ons voetbalhart bloedt”

Fraudeonderzoek Belgisch voetbal - Belgische bond reageert op voorlopige eindvordering: "Ons voetbalhart bloedt" © belga

(Belga) In het dossier ‘Propere Handen’, het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal, wil het federaal parket 57 personen voor de correctionele rechtbank brengen. Dat werd bevestigd door het federaal parket.

Het gaat om 56 natuurlijke personen en één vennootschap. Bronnen nabij het onderzoek bevestigen dat zij verdacht worden van valsheid in geschrifte, witwassen, matchfixing en lidmaatschap van een criminele organisatie. “De KBVB heeft kennis genomen van het ontwerp van eindvordering van het federaal parket in het dossier ‘Propere Handen'”, klinkt het in een korte medeling. “Dit komt niet als een verrassing, maar dat neemt niet weg dat ons voetbalhart bloedt. Wij gaan eerst de tijd nemen om het dossier te analyseren, maar willen benadrukken dat wij onze verantwoordelijkheid zullen nemen”, aldus CEO Peter Bossaert. Het federaal parket gaf geen commentaar over de namen die in de eindvordering vermeld staan, maar volgens verschillende media gaat het om mensen uit de absolute top van het Belgisch voetbal. Ook François De Keersmaecker, jarenlang voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, en Steven Martens, voormalig CEO, zou het parket willen doorverwijzen, net als Erwin Lemmens, de huidige keeperstrainer bij de Rode Duivels. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content