Extra controles in louche handelszaken, meer inspecteurs om sociale dumping te controleren en een betere samenwerking tussen de verschillende inspectiediensten en Justitie. Het zijn enkele elementen waarvan deze regering werk heeft gemaakt en die nu lijken te renderen, schrijft de krant.

Op basis van de cijfers van de eerste 6 maanden ligt 2018 op koers om een recordjaar te worden, klinkt het. De verwachte 275 miljoen euro is dubbel zo veel als 4 jaar geleden, toen de inspectiediensten effectief 138 miljoen euro ophaalden.

Eerder deze week werd de liberaal nog op de korrel genomen door het Rekenhof. De parlementaire waakhond stelde vast dat verschillende maatregelen vertraging opliepen. Het Rekenhof vond het bovendien te moeilijk om te evalueren hoeveel bepaalde inspanningen precies hebben opgebracht.

Volgens De Backer toonde de kritiek aan dat de hervorming van zijn diensten nodig was. Consultant Deloitte zou bovendien een nieuwe techniek hebben ontwikkeld om na te gaan of de doelen worden gehaald.

Extra controles in louche handelszaken, meer inspecteurs om sociale dumping te controleren en een betere samenwerking tussen de verschillende inspectiediensten en Justitie. Het zijn enkele elementen waarvan deze regering werk heeft gemaakt en die nu lijken te renderen, schrijft de krant. Op basis van de cijfers van de eerste 6 maanden ligt 2018 op koers om een recordjaar te worden, klinkt het. De verwachte 275 miljoen euro is dubbel zo veel als 4 jaar geleden, toen de inspectiediensten effectief 138 miljoen euro ophaalden. Eerder deze week werd de liberaal nog op de korrel genomen door het Rekenhof. De parlementaire waakhond stelde vast dat verschillende maatregelen vertraging opliepen. Het Rekenhof vond het bovendien te moeilijk om te evalueren hoeveel bepaalde inspanningen precies hebben opgebracht. Volgens De Backer toonde de kritiek aan dat de hervorming van zijn diensten nodig was. Consultant Deloitte zou bovendien een nieuwe techniek hebben ontwikkeld om na te gaan of de doelen worden gehaald.