Dat de steunactie doorging, kon niet op de goedkeuring rekenen van enkele tientallen Vlaamse "tegenmanifestanten" van het Taal Aktie Komitee (TAK) en Voorpost. Zij werden op afstand gehouden door ongeveer tachtig agenten van de federale politie. Wel werd na een schermutseling met de burgemeester van Sint-Genesius-Rode, Myriam Delacroix, één Vlaamse actievoerder opgepakt.

Met hun actie wilden de niet-benoemde burgemeesters het feit aanklagen dat, volgens hen, de democratie in de drie faciliteitengemeenten niet gerespecteerd wordt. (Belga)

Dat de steunactie doorging, kon niet op de goedkeuring rekenen van enkele tientallen Vlaamse "tegenmanifestanten" van het Taal Aktie Komitee (TAK) en Voorpost. Zij werden op afstand gehouden door ongeveer tachtig agenten van de federale politie. Wel werd na een schermutseling met de burgemeester van Sint-Genesius-Rode, Myriam Delacroix, één Vlaamse actievoerder opgepakt. Met hun actie wilden de niet-benoemde burgemeesters het feit aanklagen dat, volgens hen, de democratie in de drie faciliteitengemeenten niet gerespecteerd wordt. (Belga)