De regering grijpt de vervanging van de directie van de Creg aan om mensen te benoemen die veel nauwer aanleunen bij de politieke partijen. Dat schrijft De Standaard.

Volgende week vrijdag onderneemt staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (CDH) wellicht een tweede poging om zijn benoemingsvoorstel voor de Creg te laten goedkeuren door de ministerraad.

De aanstelling van een nieuwe directie voor de energiewaakhond verloopt niet rimpelloos. De weerkerende kritiek is dat er alles aan gedaan wordt om een punt te zetten achter de huidige, zeer vrijgevochten aanpak van de toplui van de Creg. De namen die Wathelet naar voren heeft geschoven, zouden daarvoor garant staan.

De Franstalige partijen PS en CDH zouden er alvast alles aan gedaan hebben om hun uitverkoren pion tot in het directiecomité te piloteren.

De heisa rond de Creg-benoemingen heeft er de voorbije dagen ook toe geleid dat geprobeerd wordt de reputatie van Selor, het selectiebureau van de overheid, ter discussie te stellen. (Belga/EE)

De regering grijpt de vervanging van de directie van de Creg aan om mensen te benoemen die veel nauwer aanleunen bij de politieke partijen. Dat schrijft De Standaard. Volgende week vrijdag onderneemt staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (CDH) wellicht een tweede poging om zijn benoemingsvoorstel voor de Creg te laten goedkeuren door de ministerraad. De aanstelling van een nieuwe directie voor de energiewaakhond verloopt niet rimpelloos. De weerkerende kritiek is dat er alles aan gedaan wordt om een punt te zetten achter de huidige, zeer vrijgevochten aanpak van de toplui van de Creg. De namen die Wathelet naar voren heeft geschoven, zouden daarvoor garant staan. De Franstalige partijen PS en CDH zouden er alvast alles aan gedaan hebben om hun uitverkoren pion tot in het directiecomité te piloteren. De heisa rond de Creg-benoemingen heeft er de voorbije dagen ook toe geleid dat geprobeerd wordt de reputatie van Selor, het selectiebureau van de overheid, ter discussie te stellen. (Belga/EE)