De Franstalige partijen rekenen op een gesprek van de koning met SP.A-voorzitster Caroline Gennez om haar toch te overtuigen de regering te depanneren en de plaats van Open VLD in te nemen.

Gennez had het scenario van zo'n 'noodregering' maandag al verworpen en herhaalde dat dinsdagmorgen op de VRT-radio. Ze pleit voor vervroegde verkiezingen.

Toch hopen de Franstaligen dat de vorst haar nog op andere gedachten kan brengen. 'Een onderhoud van de koning met de SP.A-voorzitster kan gewicht hebben', aldus CDH-voorzitster Joëlle Milquet.

Groen!: noodregering om B-H-V op te lossen

Ook Groen! loopt niet warm voor deelname aan een noodregering. Partijvoorzitter Wouter Van Besien stelde maandag dat dat alleen zin heeft als die regering voldoende zetels heeft in het parlement om het probleem B-H-V op te lossen.

Dinsdag herhaalde Van Besien dat na afloop van een vergadering waarop Groen! en Ecolo samen de politieke toestand hebben geanalyseerd.

Volgens de Groen!-voorzitter heeft een noodregering enkel zin als ze er komt om het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde op te lossen.

De Franstalige partijen rekenen op een gesprek van de koning met SP.A-voorzitster Caroline Gennez om haar toch te overtuigen de regering te depanneren en de plaats van Open VLD in te nemen.Gennez had het scenario van zo'n 'noodregering' maandag al verworpen en herhaalde dat dinsdagmorgen op de VRT-radio. Ze pleit voor vervroegde verkiezingen.Toch hopen de Franstaligen dat de vorst haar nog op andere gedachten kan brengen. 'Een onderhoud van de koning met de SP.A-voorzitster kan gewicht hebben', aldus CDH-voorzitster Joëlle Milquet.Groen!: noodregering om B-H-V op te lossenOok Groen! loopt niet warm voor deelname aan een noodregering. Partijvoorzitter Wouter Van Besien stelde maandag dat dat alleen zin heeft als die regering voldoende zetels heeft in het parlement om het probleem B-H-V op te lossen.Dinsdag herhaalde Van Besien dat na afloop van een vergadering waarop Groen! en Ecolo samen de politieke toestand hebben geanalyseerd. Volgens de Groen!-voorzitter heeft een noodregering enkel zin als ze er komt om het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde op te lossen.