De Franstalige socialistische spoorvakbond CGSP plant "grote acties" tegen de sancties die de NMBS heeft opgelegd aan de actievoerders die vorige week deelnamen aan de spontane stakingsacties. Dat zei Serge Piteljon, secretaris-generaal van de vakbond, aan ongeveer 300 militanten die zich hadden verzameld aan de hoofdzetel van de vakbond in Brussel.

De directie van de NMBS kondigde vrijdag gepaste sancties aan tegen het kleine tweehonderdtal spoorarbeiders die hadden deelgenomen aan de spontane stakingen vorige week in La Louvière, Charleroi en Luik.

Volgens de CGSP handelde de stakers in een "emotionele opwelling", waardoor ze niet kunnen gestraft worden. "Wij pikken deze beslissing niet en we zullen dat op een gecoördineerde en gestructureerde manier laten verstaan", zei Piteljon.

De vertegenwoordigers van de vakbond hopen dat de bevoegde minister, Jacqueline Galant (MR), druk uitoefent op de directeur van HR Rail, Michel Bovy, om de sancties te laten vallen.

(Belga/SD)

De directie van de NMBS kondigde vrijdag gepaste sancties aan tegen het kleine tweehonderdtal spoorarbeiders die hadden deelgenomen aan de spontane stakingen vorige week in La Louvière, Charleroi en Luik. Volgens de CGSP handelde de stakers in een "emotionele opwelling", waardoor ze niet kunnen gestraft worden. "Wij pikken deze beslissing niet en we zullen dat op een gecoördineerde en gestructureerde manier laten verstaan", zei Piteljon. De vertegenwoordigers van de vakbond hopen dat de bevoegde minister, Jacqueline Galant (MR), druk uitoefent op de directeur van HR Rail, Michel Bovy, om de sancties te laten vallen.(Belga/SD)