Minister van Financiën Koen Geens kan niet rekenen op steun vanuit Franstalig België, wat betreft zijn voorstel om het spaarboekje zwaarder te belasten.

Het voorstel van Koen Geens om de vrijstelling van roerende voorheffing op de spaarboekjes - tot een rente van 1.880 euro - te schrappen, wordt ook door de Franstalige politieke partijen in ons land afgewezen. Eerder schoten Rutten (Open VLD), Tobback (sp.a) en Jan Jambon (N-VA) met scherp op de minister.

Zondag, tijdens het wekelijkse debat in Mise au Point (RTBF), schaarde geen enkele Franstalige politicus van meerderheid of oppositie zich achter het idee van de CD&V-minister.

"Het zijn niet de kleine spaarders die de crisis moeten betalen", liet PS-senator Ahmed Laaouej verstaan. Hij pleitte ervoor om spaargelden te mobiliseren voor projecten en de financiering van kmo's, zoals het sp.a-voorstel voor een volkslening, die intussen door de regering is overgenomen en gepland wordt voor november.

MR-Kamerlid Marie-Christine Marghem noemde het ongepast dat opnieuw de kleine spaarder wordt geviseerd. Voor Marghem komt het erop aan de aanzienlijke middelen die vandaag op de spaarboekjes staan te mobiliseren in de richting van risicokapitaal.
Voor Ecolo-Kamerlid Georges Gilkinet (Ecolo) ligt de oplossing bij een 'groen spaarboekje', terwijl Bernard Clerfayt (FDF) het voorstel van Koen Geens 'geen goed idee' vond (Belga/BO).

Minister van Financiën Koen Geens kan niet rekenen op steun vanuit Franstalig België, wat betreft zijn voorstel om het spaarboekje zwaarder te belasten. Het voorstel van Koen Geens om de vrijstelling van roerende voorheffing op de spaarboekjes - tot een rente van 1.880 euro - te schrappen, wordt ook door de Franstalige politieke partijen in ons land afgewezen. Eerder schoten Rutten (Open VLD), Tobback (sp.a) en Jan Jambon (N-VA) met scherp op de minister.Zondag, tijdens het wekelijkse debat in Mise au Point (RTBF), schaarde geen enkele Franstalige politicus van meerderheid of oppositie zich achter het idee van de CD&V-minister. "Het zijn niet de kleine spaarders die de crisis moeten betalen", liet PS-senator Ahmed Laaouej verstaan. Hij pleitte ervoor om spaargelden te mobiliseren voor projecten en de financiering van kmo's, zoals het sp.a-voorstel voor een volkslening, die intussen door de regering is overgenomen en gepland wordt voor november.MR-Kamerlid Marie-Christine Marghem noemde het ongepast dat opnieuw de kleine spaarder wordt geviseerd. Voor Marghem komt het erop aan de aanzienlijke middelen die vandaag op de spaarboekjes staan te mobiliseren in de richting van risicokapitaal. Voor Ecolo-Kamerlid Georges Gilkinet (Ecolo) ligt de oplossing bij een 'groen spaarboekje', terwijl Bernard Clerfayt (FDF) het voorstel van Koen Geens 'geen goed idee' vond (Belga/BO).