Op het gemeentehuis van Schaarbeek heeft de Franse organisatie "Touche pas à ma constitution" van zakenman Rachid Nekkaz rond halftwaalf een boete betaald van een vrouw die in nikab op straat liep. Agenten van de lokale politie hebben wel onmiddellijk een nieuwe boete uitgeschreven voor een andere vrouw die in nikab is verschenen op het gemeentehuis. Dat meldt de politiewoordvoerder van de zone Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost).

Op het moment dat de delegatie van "Touche pas à ma constitution" aankwam op het gemeentehuis, stelde de politie vast dat onder hen één vrouw in nikab aanwezig was. "Na interpellatie hebben we de vrouw geïdentificeerd. Ze krijgt wel een nieuwe boete omdat ze in het openbaar in nikab is verschenen. Na het afnemen van haar nikab mocht ze vertrekken", aldus de politiewoordvoerder.

Sinds 23 juli 2011 is het in België verboden om kleding te dragen die het gezicht geheel (boerka) of gedeeltelijk bedekt (de nikab laat de ogen zichtbaar). Zakenman Nekkaz betaalde op 17 augustus 2011 al eens twee boetes van Brusselse meisjes in boerka.

Zijn vereniging, die ook in Frankrijk boetes betaalt van vrouwen die vrijwillig de nikab dragen, heeft hiervoor een budget van 1 miljoen euro. (Belga/SD)


Op het gemeentehuis van Schaarbeek heeft de Franse organisatie "Touche pas à ma constitution" van zakenman Rachid Nekkaz rond halftwaalf een boete betaald van een vrouw die in nikab op straat liep. Agenten van de lokale politie hebben wel onmiddellijk een nieuwe boete uitgeschreven voor een andere vrouw die in nikab is verschenen op het gemeentehuis. Dat meldt de politiewoordvoerder van de zone Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost). Op het moment dat de delegatie van "Touche pas à ma constitution" aankwam op het gemeentehuis, stelde de politie vast dat onder hen één vrouw in nikab aanwezig was. "Na interpellatie hebben we de vrouw geïdentificeerd. Ze krijgt wel een nieuwe boete omdat ze in het openbaar in nikab is verschenen. Na het afnemen van haar nikab mocht ze vertrekken", aldus de politiewoordvoerder. Sinds 23 juli 2011 is het in België verboden om kleding te dragen die het gezicht geheel (boerka) of gedeeltelijk bedekt (de nikab laat de ogen zichtbaar). Zakenman Nekkaz betaalde op 17 augustus 2011 al eens twee boetes van Brusselse meisjes in boerka. Zijn vereniging, die ook in Frankrijk boetes betaalt van vrouwen die vrijwillig de nikab dragen, heeft hiervoor een budget van 1 miljoen euro. (Belga/SD)