Michelle Martin wil zich na haar vrijlating terugtrekken in een Frans klooster. Een verblijf van zes jaar in dat klooster maakt deel uit van de voorwaarden van haar vrijlating. Sinds gisteren is die vrijlating een kwestie van dagen of hooguit weken. Het parket-generaal van Bergen tekent geen cassatieberoep aan tegen de beslissing om Martin vrij te laten.

Opvallend is dat het Franse ministerie van justitie dinsdagavond zegt dat het nog geen enkel verzoek van ons land heeft ontvangen over een verblijf van Martin in Frankrijk. "Wanneer wij de vraag krijgen, wordt die onderzocht in het kader van de 'Europese Conventie voor het toezicht op veroordeelde of voorwaardelijk vrijgelaten personen'", zei woordvoerder Bruno Badré van het Franse ministerie. "De formele vraag is in dit stadium nog niet gesteld door het Belgisch ministerie van Justitie aan het Franse ministerie van Justitie", beklemtoonde hij.

De bewuste uit 1964 daterende Conventie voorziet als principe de wederzijds hulp tussen de ondertekenende staten. Ze voorziet een gedetailleerde procedure en stelt een aantal criteria vast om de beslissing van de aangesproken staat te motiveren.

Volgens verschillende Franstalige media is het verre van uitgesloten dat Frankrijk zal weigeren om Martin onderdak te geven.(Belga/EE)

Michelle Martin wil zich na haar vrijlating terugtrekken in een Frans klooster. Een verblijf van zes jaar in dat klooster maakt deel uit van de voorwaarden van haar vrijlating. Sinds gisteren is die vrijlating een kwestie van dagen of hooguit weken. Het parket-generaal van Bergen tekent geen cassatieberoep aan tegen de beslissing om Martin vrij te laten. Opvallend is dat het Franse ministerie van justitie dinsdagavond zegt dat het nog geen enkel verzoek van ons land heeft ontvangen over een verblijf van Martin in Frankrijk. "Wanneer wij de vraag krijgen, wordt die onderzocht in het kader van de 'Europese Conventie voor het toezicht op veroordeelde of voorwaardelijk vrijgelaten personen'", zei woordvoerder Bruno Badré van het Franse ministerie. "De formele vraag is in dit stadium nog niet gesteld door het Belgisch ministerie van Justitie aan het Franse ministerie van Justitie", beklemtoonde hij. De bewuste uit 1964 daterende Conventie voorziet als principe de wederzijds hulp tussen de ondertekenende staten. Ze voorziet een gedetailleerde procedure en stelt een aantal criteria vast om de beslissing van de aangesproken staat te motiveren. Volgens verschillende Franstalige media is het verre van uitgesloten dat Frankrijk zal weigeren om Martin onderdak te geven.(Belga/EE)