Dat vernam de VRT-nieuwsredactie. Voor Vandenbroucke is het 'vanzelfsprekend' dat hij op dit soort uitnodigingen ingaat, maar hij legt er liever geen publieke verklaringen over af.

Vernieuwingsoperatie

De venieuwingsoperatie bij de SP.A is - naast voorzitter Bruno Tobback - in handen van Ingrid Lieten, John Crombez en Freya Van den Bossche. Die laatste wenst daar Vandenbroucke graag bij te betrekken, zo zegt ze in een interview met Knack. Eerstdaags staat een gesprek gepland tussen de twee. Dat gesprek zal vooral gaan over het essay dat Vandenbroucke vier jaar geleden schreef over geluk, waarin hij betoogde dat er een almaar grotere kloof ontstond tussen 'geluk' enerzijds en 'bruto nationaal product' en 'rijkdom' anderzijds.

Vandenbroucke is ten zeerste gecharmeerd door dat aanbod. Het betekent niet dat de minister van Staat nu plots weer een politieke carrière ambieert. Daarvoor ligt geen concreet scenario klaar. Vandenbroucke wil nog altijd vol inzetten op zijn academische carrière aan de KU Leuven.

Vande Lanotte

In 'De ochtend' op Radio 1 betwijfelde partijgenoot Johan Vande Lanotte of Vandenbroucke überhaupt wil terugkeren. 'Ik denk het niet', zei de ontslagnemende minister. Maar hij stelde zich wel op de lijn van Freya Van den Bossche dat het goed is dat hij meedenkt over de toekomst van de partij. 'De partij moet en kan iedereen gebruiken die een bijdrage kan leveren.' (Belga/KVDA)

Dat vernam de VRT-nieuwsredactie. Voor Vandenbroucke is het 'vanzelfsprekend' dat hij op dit soort uitnodigingen ingaat, maar hij legt er liever geen publieke verklaringen over af.De venieuwingsoperatie bij de SP.A is - naast voorzitter Bruno Tobback - in handen van Ingrid Lieten, John Crombez en Freya Van den Bossche. Die laatste wenst daar Vandenbroucke graag bij te betrekken, zo zegt ze in een interview met Knack. Eerstdaags staat een gesprek gepland tussen de twee. Dat gesprek zal vooral gaan over het essay dat Vandenbroucke vier jaar geleden schreef over geluk, waarin hij betoogde dat er een almaar grotere kloof ontstond tussen 'geluk' enerzijds en 'bruto nationaal product' en 'rijkdom' anderzijds. Vandenbroucke is ten zeerste gecharmeerd door dat aanbod. Het betekent niet dat de minister van Staat nu plots weer een politieke carrière ambieert. Daarvoor ligt geen concreet scenario klaar. Vandenbroucke wil nog altijd vol inzetten op zijn academische carrière aan de KU Leuven. In 'De ochtend' op Radio 1 betwijfelde partijgenoot Johan Vande Lanotte of Vandenbroucke überhaupt wil terugkeren. 'Ik denk het niet', zei de ontslagnemende minister. Maar hij stelde zich wel op de lijn van Freya Van den Bossche dat het goed is dat hij meedenkt over de toekomst van de partij. 'De partij moet en kan iedereen gebruiken die een bijdrage kan leveren.' (Belga/KVDA)