Dat legt hij voor aan de premier, die het voortouw neemt in de strijd tegen illegale migratie, schrijft De Tijd woensdag.

De bedoeling is alleen nog transmigranten op te sluiten in Steenokkerzeel en Brugge, waar de 160 plaatsen komen voor mensen zonder papieren die van snelwegparkings geplukt worden, klinkt het. Dat aantal van 160 plaatsen was al eerder aangekondigd.

Een circulatiesysteem moet elke dag 40 plekken vrijmaken voor nieuwe mensen, schrijft De Tijd ook. Het blijft wel onduidelijk wat dat systeem precies inhoudt.

Volgens De Tijd trekt Francken met het nieuwe circulatiesysteem vrijdag naar de ministerraad. Premier Charles Michel had de minister gevraagd om daar nieuwe plannen te presenteren over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder.

Dat legt hij voor aan de premier, die het voortouw neemt in de strijd tegen illegale migratie, schrijft De Tijd woensdag. De bedoeling is alleen nog transmigranten op te sluiten in Steenokkerzeel en Brugge, waar de 160 plaatsen komen voor mensen zonder papieren die van snelwegparkings geplukt worden, klinkt het. Dat aantal van 160 plaatsen was al eerder aangekondigd. Een circulatiesysteem moet elke dag 40 plekken vrijmaken voor nieuwe mensen, schrijft De Tijd ook. Het blijft wel onduidelijk wat dat systeem precies inhoudt. Volgens De Tijd trekt Francken met het nieuwe circulatiesysteem vrijdag naar de ministerraad. Premier Charles Michel had de minister gevraagd om daar nieuwe plannen te presenteren over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder.