De verstrengde wet voorziet dat de verblijfsvergunning kan worden ingetrokken van vreemdelingen die in België geboren zijn of die voor hun twaalfde naar België gekomen zijn, en een gevaar vormen voor de samenleving.

De verstrenging deed wat stof opwaaien, maar volgens Francken staat de wet er een jaar later 'nog steeds als een huis'.

"De vreemdelingenrechtbank valideerde al tot 7 keer toe mijn intrekkingsbeslissing. Het Grondwettellijk Hof moet zich nog uitspreken maar aangezien de Raad van State geen enkele opmerking gaf, ben ik ook hier gerust in hun oordeel", schrijft hij op zijn blog.

De verstrengde wet voorziet dat de verblijfsvergunning kan worden ingetrokken van vreemdelingen die in België geboren zijn of die voor hun twaalfde naar België gekomen zijn, en een gevaar vormen voor de samenleving. De verstrenging deed wat stof opwaaien, maar volgens Francken staat de wet er een jaar later 'nog steeds als een huis'. "De vreemdelingenrechtbank valideerde al tot 7 keer toe mijn intrekkingsbeslissing. Het Grondwettellijk Hof moet zich nog uitspreken maar aangezien de Raad van State geen enkele opmerking gaf, ben ik ook hier gerust in hun oordeel", schrijft hij op zijn blog.