Het gaat om een miljoenencontract voor de meer dan 150 gebouwen van de federale politie, schrijven De Tijd en l'Echo. Ook de lokale politiekorpsen konden erop intekenen.

De Regie der Gebouwen kende op 6 mei het contract toe aan Dimension Data Communications Belgium. Maar bij het afwegen van de vier offertes werden mogelijk fouten gemaakt. Er werd voor de goedkoopste offerte gekozen (14 miljoen euro), hoewel die volgens de Regie niet volledig conform de technische eisen was. Pas achteraf zou de Regie verklaard hebben waarom voor die offerte gekozen werd.

Door de fouten bij de toekenning van contract schorste de Raad van State die toekenning "bij uiterst dringende noodzakelijkheid". Een van de bedrijven die het niet haalde, was naar de Raad van State getrokken. (Belga/TV)

Het gaat om een miljoenencontract voor de meer dan 150 gebouwen van de federale politie, schrijven De Tijd en l'Echo. Ook de lokale politiekorpsen konden erop intekenen.De Regie der Gebouwen kende op 6 mei het contract toe aan Dimension Data Communications Belgium. Maar bij het afwegen van de vier offertes werden mogelijk fouten gemaakt. Er werd voor de goedkoopste offerte gekozen (14 miljoen euro), hoewel die volgens de Regie niet volledig conform de technische eisen was. Pas achteraf zou de Regie verklaard hebben waarom voor die offerte gekozen werd. Door de fouten bij de toekenning van contract schorste de Raad van State die toekenning "bij uiterst dringende noodzakelijkheid". Een van de bedrijven die het niet haalde, was naar de Raad van State getrokken. (Belga/TV)