De 30-jarige Belkacem alias Abu Imram kreeg twee jaar cel, waarvan een jaar effectief, en 550 euro boete. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd en een boete van 2.750 euro. De verdediging ging voluit voor de vrijspraak.

YouTube-filmpjes

Belkacem wordt veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. In verschillende YouTube-filmpjes noemde hij moslims superieur en riep hij hen op om de ongelovigen, de niet-moslims, te bestrijden. Hij gebruikte opruiende taal, soms vergezeld van geweerschoten. Belkacem ontkende dat hij opriep tot geweld, maar dat vormde volgens de rechter geen vrijgeleide om zich te laten gaan in zijn haatdragende boodschappen.

Hij werd daarnaast ook veroordeeld voor het belagen van Frank Vanhecke. In een filmpje dat een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel gepost werd, beschimpte hij haar en deed hij allerlei brutale verwensingen aan haar adres.

Belkacem werd voor al deze feiten in februari al eens bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectief en 550 euro boete, maar hij tekende verzet aan tegen het vonnis. (Belga/KVDA)

De 30-jarige Belkacem alias Abu Imram kreeg twee jaar cel, waarvan een jaar effectief, en 550 euro boete. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd en een boete van 2.750 euro. De verdediging ging voluit voor de vrijspraak. YouTube-filmpjes Belkacem wordt veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. In verschillende YouTube-filmpjes noemde hij moslims superieur en riep hij hen op om de ongelovigen, de niet-moslims, te bestrijden. Hij gebruikte opruiende taal, soms vergezeld van geweerschoten. Belkacem ontkende dat hij opriep tot geweld, maar dat vormde volgens de rechter geen vrijgeleide om zich te laten gaan in zijn haatdragende boodschappen. Hij werd daarnaast ook veroordeeld voor het belagen van Frank Vanhecke. In een filmpje dat een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel gepost werd, beschimpte hij haar en deed hij allerlei brutale verwensingen aan haar adres. Belkacem werd voor al deze feiten in februari al eens bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectief en 550 euro boete, maar hij tekende verzet aan tegen het vonnis. (Belga/KVDA)