Kamerlid Zuhal Demir deed tijdens de Krokusvakantie een photoshoot voor P-Magazine in het halfrond. Dat leidde tot wrevel bij onder meer CDH. Fractieleidster Catherine Fonck noemde de foto's 'niet bevorderlijk voor de geloofwaardigheid van vrouwelijke politici'. In Reyers laat op Canvas verdedigde rector Rik Torfs (ex-CD&V) van de Universiteit Leuven de fotoshoot dan weer (zie video onderaan).

Toestemming

Volgens sommige fractieleiders zou in principe de Conferentie van voorzitters toestemming moeten geven voor een dergelijke sessie, maar dat is in dit geval niet gebeurd. 'De voorzitter heeft de regels niet gevolgd. Hij heeft enkel een persoonlijke toestemming gegeven, omdat het om iemand van zijn partij ging', zei Fonck woensdag.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke spreekt dat met klem tegen. 'De toestemming wordt gegeven door de diensten of de voorzitter', zegt Bracke. 'Wat wel klopt, is dat ik de regels ga verduidelijken.'

MR-fractieleider Denis Ducarme gaf aan dat het reglement onder de loep zal worden genomen. 'Ik wil geen oordeel vellen over deze situatie, maar het reglement moet wel worden gerespecteerd", zei hij. 'De voorzitter heeft aangegeven dat hij de regels zal verduidelijken.' (Belga/KVDA)

Kamerlid Zuhal Demir deed tijdens de Krokusvakantie een photoshoot voor P-Magazine in het halfrond. Dat leidde tot wrevel bij onder meer CDH. Fractieleidster Catherine Fonck noemde de foto's 'niet bevorderlijk voor de geloofwaardigheid van vrouwelijke politici'. In Reyers laat op Canvas verdedigde rector Rik Torfs (ex-CD&V) van de Universiteit Leuven de fotoshoot dan weer (zie video onderaan).Volgens sommige fractieleiders zou in principe de Conferentie van voorzitters toestemming moeten geven voor een dergelijke sessie, maar dat is in dit geval niet gebeurd. 'De voorzitter heeft de regels niet gevolgd. Hij heeft enkel een persoonlijke toestemming gegeven, omdat het om iemand van zijn partij ging', zei Fonck woensdag. Kamervoorzitter Siegfried Bracke spreekt dat met klem tegen. 'De toestemming wordt gegeven door de diensten of de voorzitter', zegt Bracke. 'Wat wel klopt, is dat ik de regels ga verduidelijken.' MR-fractieleider Denis Ducarme gaf aan dat het reglement onder de loep zal worden genomen. 'Ik wil geen oordeel vellen over deze situatie, maar het reglement moet wel worden gerespecteerd", zei hij. 'De voorzitter heeft aangegeven dat hij de regels zal verduidelijken.' (Belga/KVDA)