Een en ander staat te lezen in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Tijdens de opmaak van de begroting eind vorig jaar werd besloten dat er een nieuwe ronde fiscale amnestie komt. Wie ernstige fiscale fraude heeft gepleegd, zou een boete moeten betalen van 35 procent op zijn oud zwart kapitaal.

Voor de "kleine" fraudeurs werden oorspronkelijk geen maatregelen getroffen. Zij zouden hun oude zwarte kapitaal 'gratis' kunnen bovenhalen, als ze maar de ontdoken belastingen en een boete van 15 procent betalen op de rente die dat kapitaal de afgelopen jaren opbracht.

'35 procent of iets minder'

De regering stuurt de regeling voor kleine fraudeurs echter bij. Ook zij zullen een boete moeten betalen. "Ook 35 procent of iets minder, daar zijn we nog niet uit", zegt een regeringsbron aan de kranten.

De bedoeling is dat de topministers vrijdag of uiterlijk voor de paasvakantie een akkoord bereiken over een definitieve tekst, zodat de regeling in juni kan starten. De regeling moet ruim een half miljard opbrengen. (Belga/TV)

Een en ander staat te lezen in De Standaard en Het Nieuwsblad. Tijdens de opmaak van de begroting eind vorig jaar werd besloten dat er een nieuwe ronde fiscale amnestie komt. Wie ernstige fiscale fraude heeft gepleegd, zou een boete moeten betalen van 35 procent op zijn oud zwart kapitaal. Voor de "kleine" fraudeurs werden oorspronkelijk geen maatregelen getroffen. Zij zouden hun oude zwarte kapitaal 'gratis' kunnen bovenhalen, als ze maar de ontdoken belastingen en een boete van 15 procent betalen op de rente die dat kapitaal de afgelopen jaren opbracht.'35 procent of iets minder' De regering stuurt de regeling voor kleine fraudeurs echter bij. Ook zij zullen een boete moeten betalen. "Ook 35 procent of iets minder, daar zijn we nog niet uit", zegt een regeringsbron aan de kranten. De bedoeling is dat de topministers vrijdag of uiterlijk voor de paasvakantie een akkoord bereiken over een definitieve tekst, zodat de regeling in juni kan starten. De regeling moet ruim een half miljard opbrengen. (Belga/TV)