De formateur spreekt om 10 uur met ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V).

In een interview met Le Soir zet MR-voorzitter meteen de puntjes op de i: MR zal wel degelijk samen met FDF onderhandelen, klinkt het.

Michel: 'We zijn geen toevallig kartel.'

Wie dus hoopt dat de Franstalige liberalen de partij van communautaire stokebrand Olivier Maingain zullen lossen, is eraan voor de moeite: 'We zijn geen toevallig kartel'. In De Standaard had Steven Vanackere afgelopen weekend gezegd dat de onderhandelingen enkel kunnen slagen 'als de twee extremen afwezig zijn.' Daarmee viseerde hij zowel N-VA als FDF.

Daarover is Charles Michel nu dus duidelijk. De voorzitters van MR en FDF 'zullen bij elke etappe samen analyseren in welke mate de onderhandelingen overeenkomen met onze notie van het algemeen belang, met onze bezorgdheden ook over een stabiliserende staatshervorming voor het land', aldus Michel.

Ook sociaaleconomische luik op agenda

Bovendien moet CD&V zich geen illusies maken wat de onderhandelingsagenda betreft. 'Er is een globaal akkoord nodig over de staatshervorming en de sociaaleconomische kwesties', laat Michel voorts optekenen. De Vlaamse christendemocraten eisen een oplossing voor BHV alvorens ze de rest van het werk willen aanvatten.

'Zij die denken dat slechts aan één kant van de taalgrens toegevingen gedaan zullen moeten worden, die dromen', luidt het verder. Voor Michel 'zal er geen akkoord zijn als niet iedereen de sterke wil heeft om te slagen. En er zal geen oplossing komen beneden alle waardigheid.' (Belga/SD)

De formateur spreekt om 10 uur met ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V). In een interview met Le Soir zet MR-voorzitter meteen de puntjes op de i: MR zal wel degelijk samen met FDF onderhandelen, klinkt het. Michel: 'We zijn geen toevallig kartel.' Wie dus hoopt dat de Franstalige liberalen de partij van communautaire stokebrand Olivier Maingain zullen lossen, is eraan voor de moeite: 'We zijn geen toevallig kartel'. In De Standaard had Steven Vanackere afgelopen weekend gezegd dat de onderhandelingen enkel kunnen slagen 'als de twee extremen afwezig zijn.' Daarmee viseerde hij zowel N-VA als FDF. Daarover is Charles Michel nu dus duidelijk. De voorzitters van MR en FDF 'zullen bij elke etappe samen analyseren in welke mate de onderhandelingen overeenkomen met onze notie van het algemeen belang, met onze bezorgdheden ook over een stabiliserende staatshervorming voor het land', aldus Michel. Ook sociaaleconomische luik op agendaBovendien moet CD&V zich geen illusies maken wat de onderhandelingsagenda betreft. 'Er is een globaal akkoord nodig over de staatshervorming en de sociaaleconomische kwesties', laat Michel voorts optekenen. De Vlaamse christendemocraten eisen een oplossing voor BHV alvorens ze de rest van het werk willen aanvatten. 'Zij die denken dat slechts aan één kant van de taalgrens toegevingen gedaan zullen moeten worden, die dromen', luidt het verder. Voor Michel 'zal er geen akkoord zijn als niet iedereen de sterke wil heeft om te slagen. En er zal geen oplossing komen beneden alle waardigheid.' (Belga/SD)