Di Rupo en de acht partijen die onderhandelen over een communautair akkoord zitten deze namiddag weer samen over het communautaire luik. Morgen ziet de formateur de koning voor een tussentijds verslag.

Deze namiddag praten de onderhandelende partijen onder meer over de manier waarop de deelstaten beloond of gestraft kunnen worden voor het beleid dat ze voeren op het vlak van werk, gezondheidszorg en klimaat. Ook aan bod komen de politieke vernieuwing en de administratieve vereenvoudiging van Brussel.

Voor de aanvang van de vergadering wou niemand van de onderhandelaars commentaar kwijt. De vergadering zou naar verluidt tot 19 uur of 20 uur duren. Als de "eerste lezing" van het communautaire luik nog niet af is, zou er dinsdag een nieuwe vergadering komen. (Belga/INM)

Di Rupo en de acht partijen die onderhandelen over een communautair akkoord zitten deze namiddag weer samen over het communautaire luik. Morgen ziet de formateur de koning voor een tussentijds verslag. Deze namiddag praten de onderhandelende partijen onder meer over de manier waarop de deelstaten beloond of gestraft kunnen worden voor het beleid dat ze voeren op het vlak van werk, gezondheidszorg en klimaat. Ook aan bod komen de politieke vernieuwing en de administratieve vereenvoudiging van Brussel. Voor de aanvang van de vergadering wou niemand van de onderhandelaars commentaar kwijt. De vergadering zou naar verluidt tot 19 uur of 20 uur duren. Als de "eerste lezing" van het communautaire luik nog niet af is, zou er dinsdag een nieuwe vergadering komen. (Belga/INM)