Ook de zogenaamde biechtstoelmethode, waarbij coformateurs Kris Peeters en Charles Michel met elke partij afzonderlijk voorstellen aftoetsen, bracht tot nu toe weinig heil.

Rond 1 uur vannacht gingen Michel, Peeters en de vier partijvoorzitters (met Didier Reynders die MR-voorzitter Charles Michel verving) samenzitten om knopen door te hakken. Maar na een klein anderhalf uur zat die vergadering, die in kringen rond de onderhandelaars als belangrijk was aangekondigd, erop met blijkbaar niet veel resultaat. Daarop werd er in verschillende samenstelling vergaderd.

EU-commissaris

Naar verluidt gaat het nu voornamelijk over de Europese commissaris. Terwijl de jongste dagen Didier Reynders de grootste kans leek te hebben om naar Europa te vertrekken, stelde CD&V woensdagnamiddag dat Kris Peeters en de partij volop de kaart van Marianne Thyssen te trekken.

De klok tikt intussen onverbiddelijk verder. Om 10 uur wordt de Belgische commissaris immers verwacht bij inkomend Europees commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. Een half uur later trekken Peeters en Michel dan naar de koning om verslag uit brengen van het verloop van de onderhandelingen en de pogingen om een Zweedse coalitie op de been te brengen.

(Belga/RR)

Ook de zogenaamde biechtstoelmethode, waarbij coformateurs Kris Peeters en Charles Michel met elke partij afzonderlijk voorstellen aftoetsen, bracht tot nu toe weinig heil.Rond 1 uur vannacht gingen Michel, Peeters en de vier partijvoorzitters (met Didier Reynders die MR-voorzitter Charles Michel verving) samenzitten om knopen door te hakken. Maar na een klein anderhalf uur zat die vergadering, die in kringen rond de onderhandelaars als belangrijk was aangekondigd, erop met blijkbaar niet veel resultaat. Daarop werd er in verschillende samenstelling vergaderd. Naar verluidt gaat het nu voornamelijk over de Europese commissaris. Terwijl de jongste dagen Didier Reynders de grootste kans leek te hebben om naar Europa te vertrekken, stelde CD&V woensdagnamiddag dat Kris Peeters en de partij volop de kaart van Marianne Thyssen te trekken. De klok tikt intussen onverbiddelijk verder. Om 10 uur wordt de Belgische commissaris immers verwacht bij inkomend Europees commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. Een half uur later trekken Peeters en Michel dan naar de koning om verslag uit brengen van het verloop van de onderhandelingen en de pogingen om een Zweedse coalitie op de been te brengen.(Belga/RR)