Dat staat in een formeel CDH-persbericht over de nota van informateur Bart De Wever. Dat werd disndagavond laat verstuurd na een duidelijk 'njet' van voorzitter Benoît Lutgen vanuit de tv-studios,

Cruciaal zinnetje in de nota is voor CDH onder meer dat "de federale overheid ten dienste (staat) van de burger en van de deelstaten waarmee ze intens samenwerkt". Volgens de partij bouwt die formulering het begin van confederalisme rechtstreeks in de kern van de overheid in.

Te weinig garanties

De partij herhaalt ook dat de nota nergens garanties biedt voor de "federale loyauteit" of de uitvoering van de zesde staatshervorming, hoewel het CDH daar naar eigen zeggen wel op had aangedrongen. En ook sociaal-economische garanties zoals de wettelijke pensioenleeftijd op 65 staan er niet in, net zo min als de benoeming van de ontbrekende Franstalige magistraten in Brussel.

Afsluiten doet het CDH met een sneer naar de MR, die blijkbaar wel in zee kan met "een partij waarvan de grote beleidsprincipes ingaan tegen de belangen van de Franstaligen en de stabiliteit van het land". "Nochtans is wat niet in de nota van Bart De Wever staat bijzonder verhelderend", luidt het nog. (Belga/TV)

Dat staat in een formeel CDH-persbericht over de nota van informateur Bart De Wever. Dat werd disndagavond laat verstuurd na een duidelijk 'njet' van voorzitter Benoît Lutgen vanuit de tv-studios,Cruciaal zinnetje in de nota is voor CDH onder meer dat "de federale overheid ten dienste (staat) van de burger en van de deelstaten waarmee ze intens samenwerkt". Volgens de partij bouwt die formulering het begin van confederalisme rechtstreeks in de kern van de overheid in.De partij herhaalt ook dat de nota nergens garanties biedt voor de "federale loyauteit" of de uitvoering van de zesde staatshervorming, hoewel het CDH daar naar eigen zeggen wel op had aangedrongen. En ook sociaal-economische garanties zoals de wettelijke pensioenleeftijd op 65 staan er niet in, net zo min als de benoeming van de ontbrekende Franstalige magistraten in Brussel.Afsluiten doet het CDH met een sneer naar de MR, die blijkbaar wel in zee kan met "een partij waarvan de grote beleidsprincipes ingaan tegen de belangen van de Franstaligen en de stabiliteit van het land". "Nochtans is wat niet in de nota van Bart De Wever staat bijzonder verhelderend", luidt het nog. (Belga/TV)