De Amerikaanse autobouwer Ford heeft zich geëngageerd om van de Roemeense vestiging in Craiova, in het zuiden van het land, een "succes" te maken. Dat engagement komt er slechts enkele dagen nadat de sluiting van de fabrieken in Genk en in het Britse Southampton en Dagenham werd aangekondigd, waarbij duizenden jobs verloren gaan.

Succes op lange termijn

"We zijn beslist om van Craiova een succes op lange termijn te maken", verklaarde Wolfgang Schneider, een van de vicevoorzitters van Ford Europe aan het Franse persagentschap AFP. Schneider bracht een bezoek aan de fabriek samen met de Roemeense premier Victor Ponta.

"Onze strategie was om naar Roemenië het meest gesofisticeerde voertuig en de meest performante motor te halen, en die strategie heeft zijn vruchten afgeworpen", zo verklaarde hij.

Investering van 800 miljoen euro

Schneider preciseerde dat de groep sinds 2008 meer dan 800 miljoen euro investeerde in de vestiging in Roemenië. Het jaar ervoor kocht Ford de fabriek op van het Zuid-Koreaanse Daewoo.

In Craiova werken 4.000 mensen. Aan het hoofd van de fabriek staat een Belg: Jan Gijsen. In de Roemeense fabriek wordt het model B-MAX geproduceerd, aan een tempo van 500 voertuigen per dag. Dat kan nog oplopen in de komende maanden. Al hangt dat af van de markt "die wat gedeprimeerd is momenteel", betreurde Schneider. (Belga/EE)

De Amerikaanse autobouwer Ford heeft zich geëngageerd om van de Roemeense vestiging in Craiova, in het zuiden van het land, een "succes" te maken. Dat engagement komt er slechts enkele dagen nadat de sluiting van de fabrieken in Genk en in het Britse Southampton en Dagenham werd aangekondigd, waarbij duizenden jobs verloren gaan. Succes op lange termijn "We zijn beslist om van Craiova een succes op lange termijn te maken", verklaarde Wolfgang Schneider, een van de vicevoorzitters van Ford Europe aan het Franse persagentschap AFP. Schneider bracht een bezoek aan de fabriek samen met de Roemeense premier Victor Ponta. "Onze strategie was om naar Roemenië het meest gesofisticeerde voertuig en de meest performante motor te halen, en die strategie heeft zijn vruchten afgeworpen", zo verklaarde hij. Investering van 800 miljoen euro Schneider preciseerde dat de groep sinds 2008 meer dan 800 miljoen euro investeerde in de vestiging in Roemenië. Het jaar ervoor kocht Ford de fabriek op van het Zuid-Koreaanse Daewoo. In Craiova werken 4.000 mensen. Aan het hoofd van de fabriek staat een Belg: Jan Gijsen. In de Roemeense fabriek wordt het model B-MAX geproduceerd, aan een tempo van 500 voertuigen per dag. Dat kan nog oplopen in de komende maanden. Al hangt dat af van de markt "die wat gedeprimeerd is momenteel", betreurde Schneider. (Belga/EE)