Een paar foorkramers wil hun kramen toch opstellen op de Gedempte Zuiderdokken, als vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid. Ze hadden eerder laten weten dat de Sinksenfoor in Antwerpen dit jaar beter kon worden afgelast. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

Enkele omwonenden die al jaren klagen over geluidsoverlast haalden hun slag thuis. De zes stapten naar de kortgedingrechter nadat de gesprekken met het Antwerpse stadsbestuur waren spaakgelopen. De kortgedingrechter oordeelde dat de Sinksenfoor dit jaar niet mag plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken.

Het alternatief van de stad, de Scheldekaaien, is niet afdoende voor de foorkramers. Ook de bewoners van de Scheldekaaien zijn er niet van gediend. Ze vinden het niet kunnen dat ze niet geraadpleegd werden en spreken van slecht bestuur. Een dertigtal van hen zijn samengekomen en willen nu een advocaat onder de arm nemen.

'Buurtbewoners ontnemen ons onze broodwinning'

Een 150 foorkramers gingen naar de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) en bevoegd schepen Ludo Van Campenhout (N-VA). In afwachting van het beroep in kortgeding op 8 mei, dagen zij elk van de zes bewoners voor de rechter. "Zij ontnemen ons onze broodwinning, op grond van niets. Zij claimen het zeggenschap over de Gedempte Zuiderdokken. Maar dat behoort hen niet toe." De foorkramers zeggen ook nog in de Gazet van Antwerpen te vrezen voor een precedent.

Er zijn volgens Guido Herman, voorzitter van het Syndicaat der Foorreizigers, twee mogelijkheden. "Ofwel stellen we op de Scheldekaaien de foor op (wettelijk mogen ze enkel daar opstellen, nvdr), al voelen we dat niet iedereen geneigd is dat te doen. Ofwel zijn we burgerlijk ongehoorzaam en stellen we alsnog op de Gedempte Zuiderdokken op, tegen de beslissing van de rechter in."

Burgemeester Bart De Wever zei eerder al dat de stad "Er zeker en vast alles aan zal doen om de Antwerpenaar ook dit jaar een Sinksenfoor te kunnen bieden."

Een paar foorkramers wil hun kramen toch opstellen op de Gedempte Zuiderdokken, als vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid. Ze hadden eerder laten weten dat de Sinksenfoor in Antwerpen dit jaar beter kon worden afgelast. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Enkele omwonenden die al jaren klagen over geluidsoverlast haalden hun slag thuis. De zes stapten naar de kortgedingrechter nadat de gesprekken met het Antwerpse stadsbestuur waren spaakgelopen. De kortgedingrechter oordeelde dat de Sinksenfoor dit jaar niet mag plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken.Het alternatief van de stad, de Scheldekaaien, is niet afdoende voor de foorkramers. Ook de bewoners van de Scheldekaaien zijn er niet van gediend. Ze vinden het niet kunnen dat ze niet geraadpleegd werden en spreken van slecht bestuur. Een dertigtal van hen zijn samengekomen en willen nu een advocaat onder de arm nemen. 'Buurtbewoners ontnemen ons onze broodwinning'Een 150 foorkramers gingen naar de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) en bevoegd schepen Ludo Van Campenhout (N-VA). In afwachting van het beroep in kortgeding op 8 mei, dagen zij elk van de zes bewoners voor de rechter. "Zij ontnemen ons onze broodwinning, op grond van niets. Zij claimen het zeggenschap over de Gedempte Zuiderdokken. Maar dat behoort hen niet toe." De foorkramers zeggen ook nog in de Gazet van Antwerpen te vrezen voor een precedent. Er zijn volgens Guido Herman, voorzitter van het Syndicaat der Foorreizigers, twee mogelijkheden. "Ofwel stellen we op de Scheldekaaien de foor op (wettelijk mogen ze enkel daar opstellen, nvdr), al voelen we dat niet iedereen geneigd is dat te doen. Ofwel zijn we burgerlijk ongehoorzaam en stellen we alsnog op de Gedempte Zuiderdokken op, tegen de beslissing van de rechter in."Burgemeester Bart De Wever zei eerder al dat de stad "Er zeker en vast alles aan zal doen om de Antwerpenaar ook dit jaar een Sinksenfoor te kunnen bieden."