cdH-fractieleidster Catherine Fonck wil dat de conferentie van voorzitters zich buigt over de foto's van N-VA-Kamerlid Zuhal Demir in P-Magazine. Fonck verbaast zich erover dat Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) klaarblijkelijk toelating heeft gegeven voor de fotoshoot in het halfrond en de leeszaal van de Kamer.

Geloofwaardigheid vrouwelijke politici

"Er is toestemming nodig om foto's te maken in het halfrond. Ik neem aan dat mijnheer Bracke die gegeven heeft", reageert Fonck. Volgens haar is het federaal parlement niet de aangewezen plaats voor dit soort fotoshoots. De foto's zijn ook niet bevorderlijk voor de geloofwaardigheid van vrouwelijke politici, aldus de cdH-fractieleidster.

"Het is haar recht om dit soort foto's te laten maken, maar waarom in de Kamer, het politieke hart van België? Dat gaat niet: dat is slecht voor de geloofwaardigheid van het parlement en vrouwelijke politici. Als ze zin heeft om te tonen dat ze hard werkt en kwaliteitsvol werk levert, waarom dan zulke foto's laten maken. Zou een advocate zulke foto's laten maken in een rechtbank, een onderwijzeres in een school, of een verpleegster in een hospitaal?", vraagt Fonck zich af.

N-VA

Het cdH-Kamerlid stelt zich ook vragen over de drijfveren van N-VA-parlementsleden. "Komt het N-VA goed uit dat het federaal parlement in diskrediet wordt gebracht?" (Belga/WB)

cdH-fractieleidster Catherine Fonck wil dat de conferentie van voorzitters zich buigt over de foto's van N-VA-Kamerlid Zuhal Demir in P-Magazine. Fonck verbaast zich erover dat Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) klaarblijkelijk toelating heeft gegeven voor de fotoshoot in het halfrond en de leeszaal van de Kamer. "Er is toestemming nodig om foto's te maken in het halfrond. Ik neem aan dat mijnheer Bracke die gegeven heeft", reageert Fonck. Volgens haar is het federaal parlement niet de aangewezen plaats voor dit soort fotoshoots. De foto's zijn ook niet bevorderlijk voor de geloofwaardigheid van vrouwelijke politici, aldus de cdH-fractieleidster. "Het is haar recht om dit soort foto's te laten maken, maar waarom in de Kamer, het politieke hart van België? Dat gaat niet: dat is slecht voor de geloofwaardigheid van het parlement en vrouwelijke politici. Als ze zin heeft om te tonen dat ze hard werkt en kwaliteitsvol werk levert, waarom dan zulke foto's laten maken. Zou een advocate zulke foto's laten maken in een rechtbank, een onderwijzeres in een school, of een verpleegster in een hospitaal?", vraagt Fonck zich af. Het cdH-Kamerlid stelt zich ook vragen over de drijfveren van N-VA-parlementsleden. "Komt het N-VA goed uit dat het federaal parlement in diskrediet wordt gebracht?" (Belga/WB)