Een jury van tien topchefs, waaronder Pierre Wynants en Frank Fol, koos zondag na eerst een halve finale en aansluitend de finale de laureaat van de zesde editie van The Star of Belgian Cuisine. In de finale nam chef Florian De Ruyck het op tegen chef Nicolas Tournay van restaurant Le Mont-à-Gourmet in Courcelles. In de finale moesten de teams van beide chefs in een tijd van 2 uur en 40 minuten een hoofdgerecht en dessert bedenken en bereiden met ingrediënten uit de mystery box. "Ik ben enorm gelukkig met deze titel van The Star of Belgian Cuisine, want onze concurrenten waren stuk voor stuk top. Dit is zonder meer een teamoverwinning voor Alain Bianchin, een goed geolied team betekent dan ook alles in een keuken", vertelt de winnende chef Florian De Ruyck. Het winnende gerecht van Florian De Ruyck zal aan het grote publiek geserveerd worden in restaurant Alain Bianchin. Naast de wisselbeker krijgt de laureaat ook een waaier aan prijzen ter waarde van 25.000 euro. (Belga)

Een jury van tien topchefs, waaronder Pierre Wynants en Frank Fol, koos zondag na eerst een halve finale en aansluitend de finale de laureaat van de zesde editie van The Star of Belgian Cuisine. In de finale nam chef Florian De Ruyck het op tegen chef Nicolas Tournay van restaurant Le Mont-à-Gourmet in Courcelles. In de finale moesten de teams van beide chefs in een tijd van 2 uur en 40 minuten een hoofdgerecht en dessert bedenken en bereiden met ingrediënten uit de mystery box. "Ik ben enorm gelukkig met deze titel van The Star of Belgian Cuisine, want onze concurrenten waren stuk voor stuk top. Dit is zonder meer een teamoverwinning voor Alain Bianchin, een goed geolied team betekent dan ook alles in een keuken", vertelt de winnende chef Florian De Ruyck. Het winnende gerecht van Florian De Ruyck zal aan het grote publiek geserveerd worden in restaurant Alain Bianchin. Naast de wisselbeker krijgt de laureaat ook een waaier aan prijzen ter waarde van 25.000 euro. (Belga)