De eerste toestellen worden vanaf 2023 geleverd in de Verenigde Staten, voor de opleiding van de piloten. 'De fysieke aankomst van de F-35 vindt plaats in 2025 in Florennes', aldus minister van Defensie Didier Reynders, tijdens een bezoek aan de Luchtcomponent.

De luchtmachtbasis van Florennes zal infrastructuurwerkzaamheden moeten uitvoeren om zich aan te passen aan de nieuwe gevechtsvliegtuigen en aan de vier drones van het type MQ-9B SkyGuardian, vanaf 2023. Die werkzaamheden zullen zowat 300 miljoen euro kosten.

Pas in 2027 zullen ook de eerste F-35's neerstrijken op Kleine Brogel. Volgens een expert zal ongeveer 150 miljoen euro nodig zijn om ook de Limburgse luchtmachtbasis aan te passen aan de nieuwe gevechtsvliegtuigen.

De eerste toestellen worden vanaf 2023 geleverd in de Verenigde Staten, voor de opleiding van de piloten. 'De fysieke aankomst van de F-35 vindt plaats in 2025 in Florennes', aldus minister van Defensie Didier Reynders, tijdens een bezoek aan de Luchtcomponent. De luchtmachtbasis van Florennes zal infrastructuurwerkzaamheden moeten uitvoeren om zich aan te passen aan de nieuwe gevechtsvliegtuigen en aan de vier drones van het type MQ-9B SkyGuardian, vanaf 2023. Die werkzaamheden zullen zowat 300 miljoen euro kosten. Pas in 2027 zullen ook de eerste F-35's neerstrijken op Kleine Brogel. Volgens een expert zal ongeveer 150 miljoen euro nodig zijn om ook de Limburgse luchtmachtbasis aan te passen aan de nieuwe gevechtsvliegtuigen.