Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, gaat aan tweehonderd spoorwegovergangen flitscamera's plaatsen. Dat moet het aantal ongevallen aan overwegen terugdringen.

In 2009 waren er 47 ongevallen aan spoorwegovergangen waarbij 12 doden vielen. In het eerste trimester van 2010 alleen al waren er 16 ongevallen.

Om de veiligheid te verhogen, komen er daarom flitscamera's. Ze zullen automobilisten flitsen die nog snel door het rood proberen te glippen.

Met het plaatsen van de camera's wordt over enkele maanden begonnen. Hun komst was vorig jaar al aangekondigd door toenmalig minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere.

Infrabel plaatste in februari 2009 de eerste Vlaamse spoor­flitspaal aan een overweg in Mol. Het ging om een proef­project.

Het oversteken van een overweg als de lichten op rood staan is een ernstige overtreding. De boete daarvoor kan oplopen tot 2.250 euro. Ze kan ook leiden tot een intrekking van het rijbewijs tot vijf jaar.

Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, gaat aan tweehonderd spoorwegovergangen flitscamera's plaatsen. Dat moet het aantal ongevallen aan overwegen terugdringen.In 2009 waren er 47 ongevallen aan spoorwegovergangen waarbij 12 doden vielen. In het eerste trimester van 2010 alleen al waren er 16 ongevallen.Om de veiligheid te verhogen, komen er daarom flitscamera's. Ze zullen automobilisten flitsen die nog snel door het rood proberen te glippen. Met het plaatsen van de camera's wordt over enkele maanden begonnen. Hun komst was vorig jaar al aangekondigd door toenmalig minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere. Infrabel plaatste in februari 2009 de eerste Vlaamse spoor­flitspaal aan een overweg in Mol. Het ging om een proef­project.Het oversteken van een overweg als de lichten op rood staan is een ernstige overtreding. De boete daarvoor kan oplopen tot 2.250 euro. Ze kan ook leiden tot een intrekking van het rijbewijs tot vijf jaar.