De federale overheidsdienst Financiën heeft ongeveer 90.000 federale ambtenaren een document voor hun belastingaangifte gestuurd, dat evenwel fouten bevatte. Om dat recht te zetten, moest Financiën 46.000 euro neerleggen. Dat berichten de kranten van Sudpresse.

Loonfiche

Afgelopen week ontvingen 89.183 federale ambtenaren hun loonfiche voor 2012, om hun belastingaangifte in te vullen. Dat document bevatte evenwel fouten. De cijfers in het document stonden namelijk niet in de juiste kolommen.

Menselijke fout

"Het gaat om een menselijke fout bij het ontwerp", aldus Florence Angelici, woordvoerster van de FOD Financiën. Toen de fout opgemerkt werd, waren de brieven al verstuurd.

De betrokken ambtenaren kregen een gecorrigeerde versie van het document, maar dat bracht nieuwe kosten met zich mee. Het gaat om 45.791,10 euro voor het drukwerk en verzenden van de documenten. (Belga/EE)

De federale overheidsdienst Financiën heeft ongeveer 90.000 federale ambtenaren een document voor hun belastingaangifte gestuurd, dat evenwel fouten bevatte. Om dat recht te zetten, moest Financiën 46.000 euro neerleggen. Dat berichten de kranten van Sudpresse. Loonfiche Afgelopen week ontvingen 89.183 federale ambtenaren hun loonfiche voor 2012, om hun belastingaangifte in te vullen. Dat document bevatte evenwel fouten. De cijfers in het document stonden namelijk niet in de juiste kolommen. Menselijke fout "Het gaat om een menselijke fout bij het ontwerp", aldus Florence Angelici, woordvoerster van de FOD Financiën. Toen de fout opgemerkt werd, waren de brieven al verstuurd. De betrokken ambtenaren kregen een gecorrigeerde versie van het document, maar dat bracht nieuwe kosten met zich mee. Het gaat om 45.791,10 euro voor het drukwerk en verzenden van de documenten. (Belga/EE)