Dat schrijven De Tijd en L'Echo. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) opende de zaak in 2007 en was ervan overtuigd dat de Belgische GDF Suez-bedrijven een illegale deal hadden gesloten met de Luxemburgse fiscus. Ze moesten daar amper belasting betalen op de inkomsten die ze uit België weghaalden. De fiscus besloot dat zo misbruik werd gemaakt van het dubbelbelastingverdrag tussen ons land en het groothertogdom.

De BBI verhoogde daarom de belastingaanslagen van Electrabel en co, die samen 285 miljoen euro extra moesten betalen voor de periode 2003-2009. Maar de fiscus geeft zich na een nederlaag voor de rechtbank in een van de zaken gewonnen en is de monsterbedragen in stilte aan het terugbetalen. Bovendien moet België verwijlintresten betalen, die in fiscale zaken oplopen tot ruim 7 procent per jaar.

Monden dicht

In april vorig jaar moest de fiscus een nadelig vonnis slikken van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Dat ging over een van de betrokken bedrijven en over een fractie van de totale belastingaanslag. Tot groot ongenoegen bij de belastingadministratie besliste de top daarna de hele zaak te staken, klinkt het in de krant.

De woordvoerder van GDF Suez wil geen commentaar geven op de lopende terugbetalingen. Ook staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) reageert niet.

Gasrekening

Onlangs raakte bekend dat de belastinginspectie een ander onderzoek voert naar 0,5 miljard euro die GDF Suez in 2012 zou hebben weggehaald bij zijn Belgische dochter Electrabel door te hoge gasprijzen aan te rekenen. (Belga/TV)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) opende de zaak in 2007 en was ervan overtuigd dat de Belgische GDF Suez-bedrijven een illegale deal hadden gesloten met de Luxemburgse fiscus. Ze moesten daar amper belasting betalen op de inkomsten die ze uit België weghaalden. De fiscus besloot dat zo misbruik werd gemaakt van het dubbelbelastingverdrag tussen ons land en het groothertogdom.De BBI verhoogde daarom de belastingaanslagen van Electrabel en co, die samen 285 miljoen euro extra moesten betalen voor de periode 2003-2009. Maar de fiscus geeft zich na een nederlaag voor de rechtbank in een van de zaken gewonnen en is de monsterbedragen in stilte aan het terugbetalen. Bovendien moet België verwijlintresten betalen, die in fiscale zaken oplopen tot ruim 7 procent per jaar.In april vorig jaar moest de fiscus een nadelig vonnis slikken van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Dat ging over een van de betrokken bedrijven en over een fractie van de totale belastingaanslag. Tot groot ongenoegen bij de belastingadministratie besliste de top daarna de hele zaak te staken, klinkt het in de krant. De woordvoerder van GDF Suez wil geen commentaar geven op de lopende terugbetalingen. Ook staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) reageert niet.Onlangs raakte bekend dat de belastinginspectie een ander onderzoek voert naar 0,5 miljard euro die GDF Suez in 2012 zou hebben weggehaald bij zijn Belgische dochter Electrabel door te hoge gasprijzen aan te rekenen. (Belga/TV)