Speurders van het Brusselse gerecht zijn dinsdagochtend binnengevallen bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Ze deden dat in het kader van een gerechtelijk onderzoek na een vermoeden dat verkeerde informatie werd verspreid over besmette eieren in 2017. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd door federaal minister van Landbouw Denis Ducarme. De MR-minister 'neemt akte van de huiszoekingen en zegt dat 'het gerecht zijn werk doet'.

De speurders gingen volgens Het Nieuwsblad omstreeks 9 uur van start, onder leiding van onderzoeksrechter Michel Claise.

De fipronilcrisis ontketende in ons land een storm van verontwaardiging toen bleek dat de communicatie van het FAVV laattijdig, gebrekkig en zelfs tegenstrijdig was. De kippeneieren en afgeleide producten bleken in zo'n 45 landen besmet met het voor de mens schadelijke insecticide fipronil.

Speurders van het Brusselse gerecht zijn dinsdagochtend binnengevallen bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Ze deden dat in het kader van een gerechtelijk onderzoek na een vermoeden dat verkeerde informatie werd verspreid over besmette eieren in 2017. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd door federaal minister van Landbouw Denis Ducarme. De MR-minister 'neemt akte van de huiszoekingen en zegt dat 'het gerecht zijn werk doet'. De speurders gingen volgens Het Nieuwsblad omstreeks 9 uur van start, onder leiding van onderzoeksrechter Michel Claise.De fipronilcrisis ontketende in ons land een storm van verontwaardiging toen bleek dat de communicatie van het FAVV laattijdig, gebrekkig en zelfs tegenstrijdig was. De kippeneieren en afgeleide producten bleken in zo'n 45 landen besmet met het voor de mens schadelijke insecticide fipronil.