Financiën blokkeert belastingafrekeningen

© Belga

77.073 aangiften, waarin een belastingvermindering voor uitgaven ter beveiliging van woningen tegen inbraak of brand wordt gevraagd, worden door de fiscus geblokkeerd.

77.073 aangiften, waarin een belastingvermindering voor uitgaven ter beveiliging van woningen tegen inbraak of brand wordt gevraagd, worden door de fiscus geblokkeerd. Dat schrijft De Zondag. Het gaat om aangiften van gehuwden voor het inkomstenjaar 2011. De belastingplichtigen, die een bedrag invulden bij de codes 1382 en 2382, moeten wachten op een wijziging van de wet die volgende week in de Kamer wordt gestemd.

De Zondag herinnert eraan dat de minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) al op 20 maart het wetsontwerp indiende. Het advies van de Raad van State dateert van mei, zegt N-VA-kamerlid Veerle Wouters in de krant. “Waarom heeft de regering dit wetsontwerp zo lang laten liggen? Het parlement had deze wet nog perfect voor het zomerreces kunnen stemmen. De fiscus moest dan geen belastingafrekeningen onnodig blokkeren”, aldus Wouters. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content