Filosofe Alicja Gescinska krijgt derde plaats op Europese lijst voor Open VLD

Filosofe Alicja Gescinska (Open VLD) op de Boekenbeurs editie 2017. © Belga

Filosofe Alicja Gescinska krijgt de derde plaats op de Open VLD-lijst voor het Europees Parlement. Dat meldt VRT NWS en is aan Belga bevestigd door de partij. Momenteel heeft Open VLD drie zetels in het Europees Parlement. Gescinska krijgt dus een verkiesbare plaats.

Filosofe en schrijfster Alicja Gescinska zal bij de verkiezingen in mei op de derde plaats staan op de Europese lijst voor de liberalen. Gescinska is onder meer bekend van het Canvas-programma Wanderlust, waarin ze de wereld rondtrekt om diepgaande gesprekken te voeren met bekende denkers.

Gescinska was eerder vooral actief als filosofe, met onder andere het een pleidooi voor ‘positieve vrijheid’ in De verovering van de vrijheid. In 2016 debutteerde ze als romanschrijfster, met ‘Een soort van liefde’.

Europees lijsttrekker Guy Verhofstadt reageert opgetogen over de komst van Gescinska: ‘Dat zij al die ervaring wil delen met de Europese liberalen en haar schouders onder ons project wil zetten, is geweldig nieuws. Haar perspectief van buitenaf is iets waar Europa deugd van zal hebben.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content