Filip Dewinter zegt in De Morgen dat hij geen wrok koestert jegens de overlopers uit zijn partij. Dewinter werd daarover bevraagd nadat hij in een interview met Knack ("De Vlaamse rechterzijde is de domste ter wereld") sprak over de 'bekering' van voormalig Vlaams Blokkers/Vlaams Belangers als Jurgen Ceder en Karim Van Overmeire (beiden nu N-VA). "Die mensen zijn niet van mening veranderd. Ze zijn eerder van partij veranderd. Of beter: van strategie."

Volgens Dewinter waren Van Overmeire en Ceder altijd al voorstander van deelname aan de macht en zijn ze overtuigd dat ze via "de strategie van het entrisme - zeg maar zachte infiltratie - meer kunnen bereiken dan met open vizier aan politiek te doen."

Filip Dewinter: 'Het VB zit Karim Van Overmeire in de genen'

Dewinter zegt nog dat hij ervan overtuigd is dat Van Overmeire, als hij schepen van Integratie wordt in Aalst, enkele VB-programmapunten zal verwezelijken: "Het VB zit hem in de genen. Ik ben hem nog gaan rekruteren toen hij voorzitter was van de NJSV (de scholierenafdeling van het NSV, red)." Dewinter meent dat hij in de schedel van Van Overmeire kan kijken. Hij noemt hun gemeenschappelijke politieke invloeden als Jean-Marie Le Pen, Jörg Haider en Umberto Bossi. "En natuurlijk is er ons gemeenschappelijk verleden binnen het NSV en de soms harde fysieke confrontaties met linkse tegenbetogers."

Filip Dewinter: 'Vooruitschrijdend inzicht? Laag bij de gronds opportunisme'

De Antwerpse VB'er gelooft niet in het zogenaamde 'vooruitschrijdend inzicht' van de nieuwbakken N-VA'ers. Hij noemt het VMO-verleden van Jef Eggermont, "ooit de rechterhand van VMO-leider Bert Eriksson" en nu penningmeester en bestuurslid van de Antwerpse N-VA. "Dat is een geval van laag bij de gronds opportunisme", aldus Dewinter in De Morgen.

Van Overmeire en Ceder hun overstap wil hij geen opportunisme noemen, eerder strategie. "Ik hoop dat de VB'ers binnen de N-VA samen een strategie zullen ontwikkelen om de macht binnen de N-VA over te nemen en het cordon te breken. Van sommigen weet ik dat ze daarmee bezig zijn." (SD)

Filip Dewinter zegt in De Morgen dat hij geen wrok koestert jegens de overlopers uit zijn partij. Dewinter werd daarover bevraagd nadat hij in een interview met Knack ("De Vlaamse rechterzijde is de domste ter wereld") sprak over de 'bekering' van voormalig Vlaams Blokkers/Vlaams Belangers als Jurgen Ceder en Karim Van Overmeire (beiden nu N-VA). "Die mensen zijn niet van mening veranderd. Ze zijn eerder van partij veranderd. Of beter: van strategie." Volgens Dewinter waren Van Overmeire en Ceder altijd al voorstander van deelname aan de macht en zijn ze overtuigd dat ze via "de strategie van het entrisme - zeg maar zachte infiltratie - meer kunnen bereiken dan met open vizier aan politiek te doen."Filip Dewinter: 'Het VB zit Karim Van Overmeire in de genen'Dewinter zegt nog dat hij ervan overtuigd is dat Van Overmeire, als hij schepen van Integratie wordt in Aalst, enkele VB-programmapunten zal verwezelijken: "Het VB zit hem in de genen. Ik ben hem nog gaan rekruteren toen hij voorzitter was van de NJSV (de scholierenafdeling van het NSV, red)." Dewinter meent dat hij in de schedel van Van Overmeire kan kijken. Hij noemt hun gemeenschappelijke politieke invloeden als Jean-Marie Le Pen, Jörg Haider en Umberto Bossi. "En natuurlijk is er ons gemeenschappelijk verleden binnen het NSV en de soms harde fysieke confrontaties met linkse tegenbetogers."Filip Dewinter: 'Vooruitschrijdend inzicht? Laag bij de gronds opportunisme'De Antwerpse VB'er gelooft niet in het zogenaamde 'vooruitschrijdend inzicht' van de nieuwbakken N-VA'ers. Hij noemt het VMO-verleden van Jef Eggermont, "ooit de rechterhand van VMO-leider Bert Eriksson" en nu penningmeester en bestuurslid van de Antwerpse N-VA. "Dat is een geval van laag bij de gronds opportunisme", aldus Dewinter in De Morgen. Van Overmeire en Ceder hun overstap wil hij geen opportunisme noemen, eerder strategie. "Ik hoop dat de VB'ers binnen de N-VA samen een strategie zullen ontwikkelen om de macht binnen de N-VA over te nemen en het cordon te breken. Van sommigen weet ik dat ze daarmee bezig zijn." (SD)