Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De inzet is duidelijk: de voorbije zes jaar is er keihard gewerkt aan onze stad op alle mogelijke vlakken. Lokeren is onder het Open VLD-bestuur een moderne stad geworden die de confrontatie met de toekomst aan kan. Nog nooit werd er zoveel geïnvesteerd in het openbaar domein. Meer dan ooit werd er geïnvesteerd in stadsvernieuwing, in jobs, in scholen en woon- en zorgcentra, in veiligheid en zorg.

Maar de ambities van Open VLD reiken nog verder, het werk is niet af. En dat is in de inzet van deze verkiezingen: dat Open VLD hard kan verderwerken aan dit ambitieuze project. Lokeren is klaar voor morgen!

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Ik heb geen glazen bol, natuurlijk, maar uiteraard hoop ik dat er voor mijn ploeg en mezelf een verlenging van het mandaat inzit. Ik had de voorbije 12 jaar de eer om burgemeester te zijn van deze prachtige stad. Ik heb massa's Lokeraars ontmoet, met hen gepraat en geprobeerd aan hun wensen tegemoet te komen. Dat was natuurlijk niet altijd mogelijk.

Maar Lokeren is er ontegensprekelijk op vooruit gegaan. Samen met de Lokeraars is het mijn uitdrukkelijke wens om Lokeren verder te besturen.

Wat is van belang in uw gemeente?

Voor 2018 hebben we achttien speerpunten klaar: geen verhoging van de belastingen, de bouw van serviceflats en aanleunwoningen, we zetten verder in op stadsvernieuwing, een verdere uitbouw van de industrieparken aan de E17, het creëren van nog meer plaatsen in de kinderopvangcentra, specifieke aandacht voor zwerfvuil, een nog speelser Lokeren voor onze jongste inwoners, de bouw van een nieuw ziekenhuis, veiligheid blijft belangrijk en een doorgedreven ondersteuning van de middenstand. Cultuur is er van en voor iedereen. Daarom willen we nog meer evenementen in heel Lokeren.

Verdere actiepunten zijn: betaalbaar wonen voor jonge mensen, volledige toegankelijkheid van de Durmedijken en de creatie van een centrum voor watersporttoerisme in het centrum van de stad, de verdere uitbouw van het rioleringsnetwerk, het ontwikkelen van bijkomende randparkings voldoende dicht bij het stadscentrum, een verdere uitbouw van het stedelijk onderwijs, met in het bijzonder een nieuwbouw voor de school op Spoele, het organiseren van een laagdrempelig sportaanbod met aanpassing van onze sportinfrastructuur, de lancering van een nieuwe website met een goed uitgebouwd E-loket. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?De inzet is duidelijk: de voorbije zes jaar is er keihard gewerkt aan onze stad op alle mogelijke vlakken. Lokeren is onder het Open VLD-bestuur een moderne stad geworden die de confrontatie met de toekomst aan kan. Nog nooit werd er zoveel geïnvesteerd in het openbaar domein. Meer dan ooit werd er geïnvesteerd in stadsvernieuwing, in jobs, in scholen en woon- en zorgcentra, in veiligheid en zorg. Maar de ambities van Open VLD reiken nog verder, het werk is niet af. En dat is in de inzet van deze verkiezingen: dat Open VLD hard kan verderwerken aan dit ambitieuze project. Lokeren is klaar voor morgen! Wie worden de winnaars, wie de verliezers?Ik heb geen glazen bol, natuurlijk, maar uiteraard hoop ik dat er voor mijn ploeg en mezelf een verlenging van het mandaat inzit. Ik had de voorbije 12 jaar de eer om burgemeester te zijn van deze prachtige stad. Ik heb massa's Lokeraars ontmoet, met hen gepraat en geprobeerd aan hun wensen tegemoet te komen. Dat was natuurlijk niet altijd mogelijk. Maar Lokeren is er ontegensprekelijk op vooruit gegaan. Samen met de Lokeraars is het mijn uitdrukkelijke wens om Lokeren verder te besturen.Wat is van belang in uw gemeente?Voor 2018 hebben we achttien speerpunten klaar: geen verhoging van de belastingen, de bouw van serviceflats en aanleunwoningen, we zetten verder in op stadsvernieuwing, een verdere uitbouw van de industrieparken aan de E17, het creëren van nog meer plaatsen in de kinderopvangcentra, specifieke aandacht voor zwerfvuil, een nog speelser Lokeren voor onze jongste inwoners, de bouw van een nieuw ziekenhuis, veiligheid blijft belangrijk en een doorgedreven ondersteuning van de middenstand. Cultuur is er van en voor iedereen. Daarom willen we nog meer evenementen in heel Lokeren. Verdere actiepunten zijn: betaalbaar wonen voor jonge mensen, volledige toegankelijkheid van de Durmedijken en de creatie van een centrum voor watersporttoerisme in het centrum van de stad, de verdere uitbouw van het rioleringsnetwerk, het ontwikkelen van bijkomende randparkings voldoende dicht bij het stadscentrum, een verdere uitbouw van het stedelijk onderwijs, met in het bijzonder een nieuwbouw voor de school op Spoele, het organiseren van een laagdrempelig sportaanbod met aanpassing van onze sportinfrastructuur, de lancering van een nieuwe website met een goed uitgebouwd E-loket. (SD)