Touring becijferde dat het aantal verliesuren op de Ring per jaar met 424 zal toenemen door extra files. "Dit is om mobiliteitsproblemen vragen. We tellen nu al 32 procent vrijetijdsverkeer op onze wegen tijdens de spitsuren. We moeten er alles aan doen om dit soort verplaatsingen te verminderen."

Bussen blijven leeg

Volgens de mobiliteitsorganisatie is het een utopie te geloven dat de bezoekers het openbaar vervoer zullen gebruiken. "De Ikea van Anderlecht ligt vlakbij een belangrijk metro- en busstation, maar de bussen blijven leeg."

De vooropgestelde uitbreiding van de Ring moet volgens Touring worden gebruikt om de huidige files op te lossen. "Ze kan en mag niet dienen om nog meer verkeer te genereren."

De mobiliteitsorganisatie steunt Unizo, dat liet weten te overwegen naar de Raad van State te stappen. (Belga/TE)

Touring becijferde dat het aantal verliesuren op de Ring per jaar met 424 zal toenemen door extra files. "Dit is om mobiliteitsproblemen vragen. We tellen nu al 32 procent vrijetijdsverkeer op onze wegen tijdens de spitsuren. We moeten er alles aan doen om dit soort verplaatsingen te verminderen." Bussen blijven leeg Volgens de mobiliteitsorganisatie is het een utopie te geloven dat de bezoekers het openbaar vervoer zullen gebruiken. "De Ikea van Anderlecht ligt vlakbij een belangrijk metro- en busstation, maar de bussen blijven leeg." De vooropgestelde uitbreiding van de Ring moet volgens Touring worden gebruikt om de huidige files op te lossen. "Ze kan en mag niet dienen om nog meer verkeer te genereren." De mobiliteitsorganisatie steunt Unizo, dat liet weten te overwegen naar de Raad van State te stappen. (Belga/TE)