Het Overlegcomité besliste gisterenavond om onder meer cafés en restaurants vier weken te sluiten en een verbod op de verkoop van alcohol in te voeren vanaf 20 uur. Dat er voor de horeca bijkomende steunmaatregelen komen, is "levensnoodzakelijk", benadrukt Fevia. "Maar de impact gaat verder en treft ook de vele bedrijven uit de Belgische voedingsindustrie die allerlei voedingsproducten en dranken leveren aan deze sectoren: alcoholische en niet-alcoholische dranken, groenten- en aardappelproducten, vlees, brood, soepen, sauzen, zuivel, ijs, snacks, chips, koekjes, enzovoort." Daarom pleit de sectororganisatie voor een globaal steunplan dat de gehele keten beschermt. "Dus inclusief de vele toeleveranciers uit de voedingsindustrie", zegt CEO Bart Buysse. "Veel van onze bedrijven leveren dagelijks aan de horeca en evenementenbedrijven en dreigen samen liefst 320 miljoen omzet te verliezen per maand. We roepen onze overheden op om samen uit deze crisis te geraken, ervoor te zorgen dat de bedrijven het hoofd boven water kunnen houden en jobverlies zoveel mogelijk te vermijden." Concreet vraagt Fevia onder meer om een verlenging en uitbreiding van de tijdelijke werkloosheid, "flexibiliteit" in de betaling van sociale en fiscale bijdragen en een versoepeling van de criteria voor de federale garantieregeling. (Belga)

Het Overlegcomité besliste gisterenavond om onder meer cafés en restaurants vier weken te sluiten en een verbod op de verkoop van alcohol in te voeren vanaf 20 uur. Dat er voor de horeca bijkomende steunmaatregelen komen, is "levensnoodzakelijk", benadrukt Fevia. "Maar de impact gaat verder en treft ook de vele bedrijven uit de Belgische voedingsindustrie die allerlei voedingsproducten en dranken leveren aan deze sectoren: alcoholische en niet-alcoholische dranken, groenten- en aardappelproducten, vlees, brood, soepen, sauzen, zuivel, ijs, snacks, chips, koekjes, enzovoort." Daarom pleit de sectororganisatie voor een globaal steunplan dat de gehele keten beschermt. "Dus inclusief de vele toeleveranciers uit de voedingsindustrie", zegt CEO Bart Buysse. "Veel van onze bedrijven leveren dagelijks aan de horeca en evenementenbedrijven en dreigen samen liefst 320 miljoen omzet te verliezen per maand. We roepen onze overheden op om samen uit deze crisis te geraken, ervoor te zorgen dat de bedrijven het hoofd boven water kunnen houden en jobverlies zoveel mogelijk te vermijden." Concreet vraagt Fevia onder meer om een verlenging en uitbreiding van de tijdelijke werkloosheid, "flexibiliteit" in de betaling van sociale en fiscale bijdragen en een versoepeling van de criteria voor de federale garantieregeling. (Belga)