Die voorlopige ordemaatregel maakte Paul Van Thielen, commissaris-generaal ad interim van de federale politie, bekend na intern overleg.

'Ik ben op de hoogte gebracht van het feit dat hoofdcommissaris Fernand Koekelberg op 14 juli 2011 door de onderzoeksrechter in Namen in verdenking is gesteld voor feiten die in de wetgeving als zware misdrijven worden gekwalificeerd.'

'Deze feiten situeren zich zuiver en uitsluitend in de private sfeer. De kwalificatie van de inverdenkingstellingen is zodanig dat dit feiten zouden kunnen zijn die de waardigheid van het politieambt ernstig in gedrang brengen', zo motiveert Paul Van Thielen de beslissing.

'Koekelberg geniet uiteraard vermoeden van onschuld'

Hij benadrukt dat het een 'voorlopige ordemaatregel' is die zich niet uitspreekt over de inhoud van de beschuldigingen en enkel tot doel heeft de goede werking van de federale politie te waarborgen. De betrokkene 'geniet uiteraard het vermoeden van onschuld'.

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom moet wettelijk binnen de tien dagen beslissen deze schorsing al dan niet te bevestigen, besluit de mededeling.

Klacht wegens eerroof ingediend
Koekelberg ontkent ten stelligste de 'laaghartige beschuldigingen'. De raadsman van Koekelberg, Marc Uyttendaele, laat in een persbericht weten dat er al een klacht wegens eerroof is ingediend tegen zijn aanklaagster. Ook werd aan de gerechtelijke instanties gevraagd om een psychiatrisch onderzoek naar de aanklaagster te voeren.

Tegenstrijdige verklaringen Uit de eerste resultaten van het onderzoek kwamen al tegenstrijdigheden naar voor in de verklaring van de vrouw in kwestie. Fernand Koekelberg heeft bijkomende onderzoeksdaden gevraagd om aan te tonen dat hij het slachtoffer is van fabels, luidt het. (Belga/SD)

Die voorlopige ordemaatregel maakte Paul Van Thielen, commissaris-generaal ad interim van de federale politie, bekend na intern overleg. 'Ik ben op de hoogte gebracht van het feit dat hoofdcommissaris Fernand Koekelberg op 14 juli 2011 door de onderzoeksrechter in Namen in verdenking is gesteld voor feiten die in de wetgeving als zware misdrijven worden gekwalificeerd.''Deze feiten situeren zich zuiver en uitsluitend in de private sfeer. De kwalificatie van de inverdenkingstellingen is zodanig dat dit feiten zouden kunnen zijn die de waardigheid van het politieambt ernstig in gedrang brengen', zo motiveert Paul Van Thielen de beslissing. 'Koekelberg geniet uiteraard vermoeden van onschuld' Hij benadrukt dat het een 'voorlopige ordemaatregel' is die zich niet uitspreekt over de inhoud van de beschuldigingen en enkel tot doel heeft de goede werking van de federale politie te waarborgen. De betrokkene 'geniet uiteraard het vermoeden van onschuld'. Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom moet wettelijk binnen de tien dagen beslissen deze schorsing al dan niet te bevestigen, besluit de mededeling. Klacht wegens eerroof ingediend Koekelberg ontkent ten stelligste de 'laaghartige beschuldigingen'. De raadsman van Koekelberg, Marc Uyttendaele, laat in een persbericht weten dat er al een klacht wegens eerroof is ingediend tegen zijn aanklaagster. Ook werd aan de gerechtelijke instanties gevraagd om een psychiatrisch onderzoek naar de aanklaagster te voeren. Tegenstrijdige verklaringen Uit de eerste resultaten van het onderzoek kwamen al tegenstrijdigheden naar voor in de verklaring van de vrouw in kwestie. Fernand Koekelberg heeft bijkomende onderzoeksdaden gevraagd om aan te tonen dat hij het slachtoffer is van fabels, luidt het. (Belga/SD)